Ελλάδα

Θεσσαλονικη: Ποινές φυλάκισης για τα επεισόδια στην «Ώρα του Διαβόλου»

Ποινές φυλάκισης 4 και 6 μηνών -με αναστολή- επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε δύο νεαρούς άνδρες που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επεισοδιακή διαμαρτυρία διαδηλωτών, τον Οκτώβριο του 2017, έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον».
Επρόκειτο για διαμαρτυρία ενάντια στην θεατρική παράσταση «η Ώρα του Διαβόλου», το περιεχόμενο της οποίας χαρακτηρίστηκε από τους διαδηλωτές ως «βλάσφημο».
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους για αντίσταση ενώ τους αθώωσε για μία σειρά από άλλες πράξεις, όπως διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες σωματικές βλάβες. Οι ίδιοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις πράξεις. Για την ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και τρίτος άνδρας που κρίθηκε αθώος.

Με σημαίες και εικόνες εναντίον της παράστασης «Ώρα του Διαβόλου»
Ένταση σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2017 έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και εικόνες, επιχείρησαν να διακόψουν την παράσταση «Ώρα του Διαβόλου». Τα περίπου 50 άτομα που βρέθηκαν έξω από το θέατρο δήλωσαν μεταξύ άλλων ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Ιερός Λόχος».

Οι διαμαρτυρόμενοι, ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός «πατέρας Κλεομένης», επιχείρησαν να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση, αλλά εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Φώναξαν συνθήματα, όπως το «κάτω τα χέρια από την Παναγία», και έψαλλαν την «Υπερμάχω», ενώ, σε κάποια στιγμή, στην προσπάθειά τους να σπάσουν το αστυνομικό μπλόκο, έστρεψαν τα κοντάρια των σημαιών που κρατούσαν κατά των αστυνομικών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το