Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ναύτης 19 ετών νοσηλεύεται στην εντατική

Ενας ακόμα νέος άνθρωπος νοσεί βαριά με κορωνοϊό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, ένας 19χρονος ναύτης χρειάστηκε να νοσηλευτεί διασωληνωμένος στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη είναι ότι οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της περιοχής (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι σήμερα 218. Από αυτές, 210 είναι κατειλημμένες και 8 κενές (ποσοστό 4%). Στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία είναι κατειλημμένες 146 (από τις 205 διαθέσιμες κλίνες).

Την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βόρεια Ελλάδα, ανέδειξε στις δηλώσεις του ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Θεσσαλονίκη σε σχέση με την Αττική διατηρεί υπερπενταπλάσιο επιδημικό φορτίο. Αν η Αττική ήταν Θεσσαλονίκη, θα είχε 2.200 κρούσματα την ημέρα» και αιτιολόγησε: «είναι ενδεικτικό της μεγάλης έντασης της υπερμετάδοσης που βίωσε στα μέσα και προς τα τέλη Οκτωβρίου».

«Η πλειοψηφία των διαγνώσεων συνεχίζει να καταγράφεται εκτός Αττική και Θεσσαλονίκης σημεία» σημείωσε ενώ συμπλήρωσε πως «το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά βαρύ στα βόρεια της χώρας και η πίεση έχει σαφή στοιχεία τοπικού χαρακτήρα».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το