Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μια κηλίδα αίματος «πρόδωσε» τον διαρρήκτη δυο χρόνια μετά

Από μία κηλίδα αίματος «προδόθηκε» ένας 25χρονος Έλληνας διαρρήκτης, μέλος σπείρας, που μαζί με τουλάχιστον δύο συνεργούς του είχαν ταράξει στις κλοπές σπίτια στις περιοχές της Πυλαίας και του Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Ο 25χρονος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης είχαν βάλει στο στόχαστρό τους Θεσσαλονικείς που πήγαιναν διακοπές και από την μέχρι στιγμής έρευνα έκαναν συνολικά τουλάχιστον 7 διαρρήξεις σε σπίτια με συνολικό όφελος που ξεπερνά τις 160.000 ευρώ. Όλες αυτές οι κλοπές έγιναν τον Αύγουστο του 2019, όμως, τόσο ο 25χρονος όσο και οι συνεργοί του έπαιρναν πολλά μέτρα.

Η τζαμαρία που πρόδωσε το δράστη
Εκτός από το να καλύπτουν τα ίχνη τους, επέλεγαν σπίτια που δεν είχαν κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, που χειρίζονται την υπόθεση. Το «λάθος», όμως, έγινε όταν σε μια από τις διαρρήξεις βρέθηκε μια κηλίδα αίματος σε μπαλκονόπορτα την τζαμαρία της οποίας έσπασαν για να μπουν μέσα. Αυτό το στοιχείο ήταν αρκετό για να οδηγηθούν οι Αρχές στην ταυτοποίηση του 25χρονου ο όποιος τραυματίστηκε κατά τη διάρρηξη, αλλά ήταν σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα και έτσι εύκολα οι Αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτότητά του. Πάντως, το γεγονός ότι πέρασαν δυο χρόνια μέχρι να ταυτοποιηθεί προκαλεί ερωτήματα, αλλά καταδεικνύει και το φόρτο που δέχονται τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη χάρη στην ανάλυση των οποίων βρέθηκε ο 25χρονος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δράστες, άρπαζαν από τα σπίτια που έμπαιναν χρυσαφικά (δαχτυλίδια, περιδέραια, σκουλαρίκια) μεγάλης αξίας(από 5.000 έως 30.000 το καθένα) και φυσικά όσα χρήματα έβρισκαν. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ο 25χρονος αφού παραπέμφθηκε στον ανακριτή κρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες προφυλακιστέος, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων συνεχίζεται.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το