Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μετωπική περιπολικού με φορτηγό που μετέφερε 26 πρόσφυγες

Ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης μετά από καταδίωξη. Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό του φορτηγού που μετέφερε πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και το Λίβανο-ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και οκτώ ανήλικοι να σταματήσει. Ο διακινητής αγνόησε το σήμα, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει και ακολούθησε καταδίωξη σε επαρχιακό δρόμο στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Περιστερώνα.

Μετά από επικίνδυνους ελιγμούς συγκρούστηκε με περιπολικό όχημα προκαλώντας του υλικές ζημιές. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 28χρονο συνοδηγό, ενώ ο οδηγός του φορτηγού αναζητείται.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του φορτηγού, εντοπίστηκαν είκοσι έξι αλλοδαποί που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομα με καταγωγή από τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και το Λίβανο ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και οκτώ ανήλικοι.

Σε βάρος του 28χρονου, ο οποίος ήταν συνοδηγός στο φορτηγό που μετέφερε τους αλλοδαπούς, αλλά και τον οδηγό του οχήματος, σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το