Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μαθητές στοχοποιήθηκαν λόγω κορωνοϊού και έκαναν κατάληψη

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν το πρωί της Τρίτης, 3 Μαρτίου, οι μαθητές της Γ’ τάξης του 5ου Λυκείου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη λόγω κοροναϊού. Οι μαθητές, οι οποίοι ταξίδεψαν πριν από περίπου δέκα μέρες στην Ιταλία, αντιδρούν στα φαινόμενα στοχοποίησής τους από μερίδα της σχολικής κοινότητας. Όπως αναφέρουν σε σημείωμα που ανάρτησαν έξω από την είσοδο του σχολείου την Τρίτη, μετά την επιστροφή τους από την Ιταλία υπήρξαν φαινόμενα απομόνωσής τους παρά το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να μπουν σε καραντίνα και είναι απόλυτα υγιείς.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση από μερίδα των ΜΜΕ ενώ αφήνουν αιχμές και για την περιπετειώδη επιστροφή τους. Εξαιτίας της απεργίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ιταλία, την περασμένη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, προέκυψε φόβος εκ μέρους των γονιών ότι τα παιδιά τους θα εγκλωβιστούν στη γειτονική χώρα και υπήρχε υψηλός κίνδυνος λόγω κοροναϊού. Μετά τη συνέλευση γονέων, αποφασίστηκε να γυρίσουν οι μαθητές με πλοίο, αν και τελικά η απεργία ακυρώθηκε και οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Οι μαθητές καταγγέλλουν το συγκεκριμένο γεγονός και υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε συγκατάθεση όλων των γονέων για το ταξίδι της επιστροφής.

«Είναι μια παιδική αμφισβήτηση και μια νεανική παρόρμηση των μαθητών. Και έτσι πρέπει να το δούμε. Με εποικοδομητικό διάλογο όλα μπορούν να λυθούν. Και αυτό θα κάνουμε αύριο προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά την Τετάρτη το σχολείο» δήλωσε στο ethnos.gr ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης. Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου, τους μαθητές και τον δήμαρχο Καλαμαριάς. Σημειώνεται ότι στο σχολικό συγκρότημα έχει γίνει απολύμανση όπως είπε ο κ. Κόπτσης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το