Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κορωνοπάρτι με πάνω από 1.500 άτομα στο ΑΠΘ

Σκηνικό συνωστισμού στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο πλαίσιο μεγάλου πάρτι εντός της Πολυτεχνικής Σχολής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι περισσότερα από 1.500 άτομα κατέκλυσαν το χώρο του Πολυτεχνείου, με εικόνες που θύμιζαν εποχές προ κορωνοϊού.

Τα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19 δεν είχαν καμία εφαρμογή, γεγονός που δείχνει τη ματαιότητα των ελέγχων κατά την προσέλευση των φοιτητών για μάθημα.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΑΠΘ εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Αύξηση στο ιικό φορτίο
Συνεχίζεται η ήπια αυξητική τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης και στις τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 13/10 και της Πέμπτης 14/10 είναι:

-Οριακά σταθερή (+8%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 11/10 και της Τρίτης 12/10.

-Οριακά αυξημένη (+20%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 06/10 και Πέμπτης 07/1.

Πηγή:kathimerini

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το