Ελλάδα

Θεσσαλονίκη-κορονοϊός: 150 ιδιώτες γιατροί δηλώθηκαν για τα νοσοκομεία σε μία μέρα

Κατά τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα, οι ενδιαφερόμενοι είναι γιατροί πολλών ειδικοτήτων και η σχετική λίστα θα μείνει ανοιχτή – Με καχυποψία βλέπουν το μέτρο εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών.

Συνολικά 150 ιδιώτες γιατροί μέσα σε μόλις μία μέρα εγγράφησαν στη σχετική λίστα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία, στη μάχη που δίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την περίθαλψη των ασθενών που πάσχουν από κορονοϊό.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες γιατροί είναι διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ η σχετική λίστα άνοιξε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή για όσο χρειαστεί. Τα ονόματα δίνονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες και αυτές θα αποφασίσουν πώς και πού θα αξιοποιηθούν οι ιδιώτες γιατροί.

«Συνολικά 150 άτομα δηλώθηκαν στη λίστα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μέσα σε μόλις μία ημέρα, νούμερο που κρίνεται ως ικανοποιητικό. Δεν μπορώ να ξέρω σε ποιο επίπεδο θα φτάσει ο αριθμός των ενδιαφερομένων τις επόμενες ημέρες, ωστόσο η λίστα θα παραμείνει ανοιχτή. Οι ιδιώτες γιατροί είναι έτοιμοι να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με υπευθυνότητα και τηρώντας τον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσαν. Οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων είναι απολύτως χρήσιμοι και μπορούν να βοηθήσουν, όπου χρειαστεί. Έχουμε μεταβιβάσει τα ονόματα στις Υγειονομικές Περιφέρειες και αυτές θα αποφασίσουν πότε και πού θα βοηθήσουν οι συνάδελφοι», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Νίτσας.

Κατά τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι ιδιώτες γιατροί, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο και πιο επιθετικό κύμα της πανδημίας, έχουν περιθάλψει και κατ’ οίκον πολλούς ασθενείς covid-19 με ήπια συμπτώματα, γεγονός που βοήθησε σημαντικά ώστε να μην «μπουκώσουν» περισσότερο τα νοσοκομεία.

Καχυποψία από τους νοσοκομειακούς γιατρούς
Την ίδια στιγμή με καχυποψία βλέπουν εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης την πρόσληψη για ορισμένο χρονικό διάστημα ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρουν, αλλά και για το κατά πόσο θα είναι πραγματικά χρήσιμοι κάποιοι ιδιώτες συνάδελφοί τους, οι οποίοι έχουν ειδικότητες που δε σχετίζονται με τον κορονοϊό και τις λοιμώξεις που αυτές προκαλεί.

«Εκφράζω την προσωπική μου γνώμη και θα πω ότι είναι πολύ πιθανό κάποιοι από τους ιδιώτες συνάδελφοί μας, που δηλώθηκαν στη λίστα, μπορεί να αντιμετωπίζουν επαγγελματικές δυσκολίες και να είδαν πολύ ευνοϊκούς τους όρους, ώστε να δουλέψουν για μικρό χρονικό διάστημα στα νοσοκομεία. Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι υπάρχει στα νοσοκομεία μεγάλη έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών και ζητάμε συνεχώς προσλήψεις, ωστόσο, δε χρειάζεται να καλέσουμε εν πολλοίς μισθοφόρους για να δώσουμε τη μάχη. Δεν μπορούμε να ξέρουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρουν οι ιδιώτες συνάδελφοι, αλλά και ποιων ειδικοτήτων είναι αυτοί που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν. Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με μια καχυποψία και όλα θα φανούν στην πράξη αργότερα», αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος των γιατρών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το