Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Καθηγητής κατηγορείται για κατά συρροή ασέλγεια σε φοιτήτριες

Καθηγητής γυναικολογίας του τμήματος Μαιευτικής της Θεσσαλονίκης βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες, αφού τρεις φοιτήτριές του τον έχουν καταγγείλει για συστηματική σεξουαλική παρενόχληση. Η δίκη του επρόκειτο να αρχίσει σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου το παρών έδωσαν γυναίκες και συλλογικότητες αλληλέγγυες στις καταγγέλλουσες, ωστόσο ο κατηγορούμενος απουσίασε και πήρε αναβολή.

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr και σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι φοιτήτριες, ο καθηγητής προέτρεπε τις φοιτήτριες να επισκεφθούν το εξωτερικό του ιατρείο για δωρεάν γυναικολογικό έλεγχο, στο πλαίσιο της «συναδελφικής αλληλεγγύης». Ωστόσο, η «εξέταση» περιλάμβανε ολοκληρωτική αφαίρεση των ρούχων (χωρίς παροχή ρόμπας ή κάποιου άλλου καλύμματος), αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση χωρίς γάντια, άσεμνες κινήσεις, πολύ στενή επαφή με τον ίδιο κλπ.

Για πολύ καιρό, τα πεπραγμένα του καθηγητή παρέμεναν ένα καλά κρυμμένο μυστικό του τμήματος, που εκμυστηρεύονταν οι φοιτήτριες μεταξύ τους, νιώθοντας ντροπή και αηδία που ήταν υποχρεωμένες να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις του συγκεκριμένου καθηγητή. Σύμφωνα με τις τρεις φοιτήτριες που κατήγγειλαν το γεγονός, το φθινόπωρο του 2018, δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας και κλήθηκαν να καταθέσουν, με αφορμή μία ανώνυμη καταγγελία που, μεταξύ άλλων, κατηγορούσε τον συγκεκριμένο γιατρό για πράξεις ασέλγειας.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα κορίτσια που έκαναν την καταγγελία και όλες όσες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον συγκεκριμένο καθηγητή. Είναι πολύ σημαντικό που η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει φτάσει στα δικαστήρια. Αυτό που θέλουμε είναι, να του αφαιρεθεί η άδεια εργασίας και τουλάχιστον μέχρι να γίνει η δίκη, να μην μπορεί να διδάσκει. Αυτός ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να είναι στο πανεπιστήμιο αυτή τη στιγμή. Οι καθηγητές και οι γονείς θα έπρεπε να είναι εξαγριωμένοι», δήλωσε στο grtimes.gr εκπρόσωπος των συγκεντρωμένων.

Η καταγγελία είχε σταλεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η οποία διέταξε έρευνα. Στη συνέχεια, η αστυνομία άρχισε να καλεί φοιτήτριες και απόφοιτες, για να διερευνήσει κατά πόσο ευσταθούσε η κατηγορία περί ασέλγειας. Η δίκη, που ήταν προγραμματισμένη σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε λόγω απουσίας του κατηγορουμένου ο οποίος, στο μεταξύ, συνεχίζει να παραδίδει κανονικά μαθήματα.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το