Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Η θαλάσσια χελώνα που ξεβράστηκε νεκρή στην παραλία «Νέοι Επιβάτες» μάς υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε καθαρό το περιβάλλον

Ίσως λίγο πριν από τα Χριστούγεννα να μην μας απασχολεί τόσο η μόλυνση του περιβάλλοντος. Στο μυαλό μας έχουμε συνδυάσει τις καθαρές θάλασσες με εκστρατείες που γίνονται το καλοκαίρι και μας τονίζουν να μην πετάμε πλαστικά και σκουπίδια στις ακτές. Ωστόσο πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν γνωρίζει εποχές και χρόνους και η εικόνα της νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην ακτή της παραλίας «Νέοι Επιβάτες» στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει το γιατί.

Ο λογαριασμός στο Instagram @proper_education.gr έκανε μία ανάρτηση στις 14 Δεκεμβρίου, στην οποία βλέπουμε μία θαλάσσια χελώνα να κείτεται νεκρή πάνω στην άμμο. Θα μπορούσε κανείς να πει πως ο θανάτός της οφείλεται σε φυσικά αίτια, μα τα πλαστικά μπουκάλια που ξεβράστηκαν δίπλα της δεν αφήνουν αμφιβολίες για τα αίτια θανάτου.

Στο caption δίπλα από τη φωτογραφία του λογαριασμού, ο οποίος ασχολείται με θέματα εκπαίδευσης, διαβάζουμε:

«Μια ανάρτηση διαφορετική, αλλά δεν γινόταν να μη γίνει.

Σήμερα το πρωί στην παραλία Νέων Επιβατών συναντήσαμε αυτή τη νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα.

“Μα πως;”

Ένα ερώτημα που απαντιέται πολύ εύκολα, καθώς την ίδια στιγμή είδαμε να πλέουν δίπλα της πλαστικά μπουκάλια με νερό και σακούλες.

Λυπάμαι πάρα πολύ κάθε φορά που αντιλαμβάνομαι την ζημια που έχουμε προκαλέσει στο περιβάλλον και- αλήθεια- είναι πολύ μεγάλη.

Δεν την βλέπουμε γιατί δεν έχουμε χρόνο να την δούμε έτσι όπως τρέχουμε από την μια υποχρέωση στην άλλη και έτσι όπως είμαστε βολεμένοι στα τέλεια σπίτια μας, στα τέλεια αυτοκίνητα μας.

Φροντίζουμε το πάτωμά μας να είναι πεντακάθαρο, αλλά δεν σκεφτόμαστε πριν πετάξουμε στον δρόμο ένα τσιγάρο.

Δεν έχουμε καταλάβει βαθιά ότι η Γη είναι το σπίτι μας και έτσι θα έπρεπε να της συμπεριφερόμαστε.

Πριν πάμε να κάνουμε οτιδήποτε, θα έπρεπε να σκεφτούμε: θα το έκανα αυτό στο σπιτι μου; Εάν η απάντηση είναι όχι, τότε πολύ απλά ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!».

Κεντρική φωτογραφία: Δημόσιο προφίλ Instagram @proper_education.gr

Πηγή: marieclaire.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το