Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Η άμπωτη έβγαλε στην επιφάνεια του Θερμαϊκού και ηλεκτρικά πατίνια

Η άμπωτη έβγαλε στην επιφάνεια του Θερμαικού και ηλεκτρικά πατίνια που πέταξαν ασυνείδητοι. Η στάθμη του Θερμαϊκού υποχώρησε αισθητά τις τελευταίες μέρες λόγω του φαινομένου της άμπωτης με αποτέλεσμα τα ηλεκτρικά πατίνια που πετάχτηκαν στη θάλασσα να φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη προχώρησαν στην ανάσυρση πατινιών από το βυθό του Θερμαϊκού το πρωί της Πέμπτης (11/03) ενώ η δράση καθαρισμού θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας έχει μειωθεί η χρήση των συγκεκριμένων οχημάτων με αποτέλεσμα να μειωθεί αντίστοιχα και η ρίψη τους στο Θερμαϊκό. Περισσότερα από 150 ηλεκτρικά πατίνια έχουν απομακρυνθεί από το Θερμαϊκό κόλπο τους τελευταίους 12 μήνες. Στο μεταξύ η άμπωτη έφερε στην επιφάνεια της θάλασσας μεταξύ άλλων και άλλα σκουπίδια όπως φρεάτια και κομμάτια από μεταλλικούς κάδους.

«Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να καθαρίσουμε το Θερμαϊκό από τα σκουπίδια. Είναι ένα θέμα που και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει ψηλά στην ατζέντα του. Και για αυτό οι δράσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται δράση από το δήμο για την απομάκρυνση βαρκών που είτε είναι βυθισμένες, είτε εγκαταλελειμμένες, στο Κελλάριο Όρμο. «Έχουμε πρωτοκολλήσει έγγραφο για να απομακρυνθούν από τους ιδιοκτήτες τους οι βάρκες που έχουν εγκαταλειφθεί στον Κελάριο Όρμο. Αν δεν γίνει αυτό, θα πάμε εμείς να τις απομακρύνουμε» πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης.

Απόσυρση ηλεκτρικών πατινιών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Λουκέτο έβαλε στην Ελλάδα η εταιρεία πατινιών HIVE, που έκλεισε τα γραφεία της στη χώρα μας. Τα ηλεκτρικά πατίνια που υπήρχαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αποσύρθηκαν λόγω συγκεκριμένης στρατηγικής που ακολουθεί η εν λόγω εταιρεία. Η HIVE, ήταν θυγατρική του ομίλου Daimler – Mercedes και ξεκίνησε τη λειτουργία της στη χώρα μας πριν ένα χρόνο περίπου, ενώ πρωτοεμφανίσθηκε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σεπτέμβριο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το