Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Γιατί πήγε στο ξενοδοχείο η 19χρονη συνοδηγός μετά το δυστύχημα στην Καμάρα – Τι λέει στο ethnos.gr ο δικηγόρος της

Ο φόβος που αισθάνθηκε, μήπως ο 26χρονος οδηγός του μοιραίου ΙΧ, ο οποίος χτύπησε σε τροχαίο δυστύχημα και εγκατέλειψε την 21χρονη κοπέλα μπροστά από την Καμάρα, της κάνει κάποιο κακό, παρά το γεγονός ότι σε κανένα σημείο ο 26χρονος δεν ήταν απειλητικός απέναντί της, ήταν η αιτία που η 19χρονη συνοδηγός τον ακολούθησε σε ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι την επόμενη ημέρα το πρωί από το ξενοδοχείο η 19χρονη κατευθύνθηκε στο σπίτι της με ταξί, στη συνέχεια πήγε στην εργασία της και αφού σχόλασε, παρουσιάστηκε από μόνη της στο Αστυνομικό Τμήμα για το συμβάν, υποστηρίζει ότι δεν κατάλαβε πόσο σοβαρή είναι η εμπλοκή της στο τραγικό περιστατικό.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο δικηγόρος της 19χρονης, Δημήτρης Σαρρής, ο οποίος σημείωσε ότι αμέσως μετά το δυστύχημα και αφού το μοιραίο ΙΧ έστριψε από την οδό Εγνατία στην οδό Ιασωνίδου, η κοπέλα άρχισε να φωνάζει στον 26χρονο οδηγό ότι πρέπει να σταματήσει και να γυρίσουν πίσω, για να δουν τι έπαθε η γυναίκα που χτύπησαν. Μάλιστα, ο κ. Σαρρής αναφέρει ότι η εντολέας του επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα και να βγει από το αυτοκίνητο, αλλά τη συγκράτησε ο 26χρονος οδηγός.

Δε γνώριζε καλά τον 26χρονο
Σύμφωνα με τον κ. Σαρρή, η 19χρονη εντολέας του δούλευε σε καφέ της Τούμπας, όπου είχε γνωρίσει τον 26χρονο ως πελάτη του καταστήματος. «Γνώριζε μόνο το μικρό του όνομα και τίποτα παραπάνω γι’ αυτόν. Τον 26χρονο συμπαθούσαν σχεδόν όλοι στο κατάστημα, όπου δούλευε η εντολέας μου», λέει ο δικηγόρος της 19χρονης συνοδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου.

Κατά τον ίδιο, η κοπέλα σχόλασε από το καφέ της Τούμπας, προκειμένου να κατευθυνθεί προς τα Λαδάδικα, αφού εργαζόταν και εκεί σε άλλο κατάστημα. Ο 26χρονος προθυμοποιήθηκε να την μεταφέρει, επειδή πήγαινε προς το κέντρο και η κοπέλα δέχθηκε.

Την κοίταξε στα μάτια κλάσματα δευτερολέπτου πριν το χτύπημα
Όπως αναφέρει ακόμα ο κ. Σαρρής, ενώ το όχημα που επέβαινε η εντολέας του περνούσε από την περιοχή της Καμάρας, η 19χρονη ένιωσε ότι ο οδηγός χάνει τον έλεγχο. Τότε σήκωσε το βλέμμα της και είδε τα έντρομα μάτια της 21χρονης, κλάσματα δευτερολέπτου πριν τη χτυπήσουν. Μάλιστα, το όχημα χτύπησε την 21χρονη από την πλευρά που καθόταν η συνοδηγός

«Στη συνέχεια το αμάξι έκανε τετακέ, χτύπησε σε παρκαρισμένα οχήματα και γύρισε με κατεύθυνση πάλι προς τα ανατολικά. Όμως, ο 26χρονος το γύρισε πάλι σε κατεύθυνση προς τα δυτικά. Όταν εγκατέλειψε την 21χρονη ο οδηγός κι έστριψε στην οδό Ιασωνίδου, η εντολέας μου άρχισε να του φωνάζει ότι πρέπει να σταματήσει, να γυρίσουν πίσω και να δουν τι έπαθε το θύμα. Την ίδια αντίδραση είχε 2-3 φορές και σε κάποια στιγμή άνοιξε την πόρτα, για να πεταχτεί έξω από το αυτοκίνητο. Ο 26χρονος, όμως, την τράβηξε από το χέρι και προσπάθησε να την ηρεμήσει, λέγοντάς της ‘’δώσε μου λίγο χρόνο και θα τα κανονίσω’’. Τότε η εντολέας μου, αν και δεν την απείλησε σε καμία στιγμή ο 26χρονος, ένιωσε έναν εσωτερικό φόβο ότι μπορεί να της κάνει κακό και περίμενε να χαλαρώσει ο οδηγός», τονίζει ο κ. Σαρρής.

Η μεταφορά και η παραμονή στο ξενοδοχείο

Κατά τον ίδιο, λίγο αργότερα το όχημα κόλλησε στην Περιφερειακή Οδό και ένας διερχόμενος οδηγός σταμάτησε, πιστεύοντας ότι η 19χρονη και ο 26χρονος είχαν εμπλακεί σε τροχαίο. Τους έβαλε στο αυτοκίνητο, τους ρώτησε πού να τους πάει και ο 26χρονος του είπε να τους πάει στο Ωραιόκαστρο.

Εκεί πήγαν σε ξενοδοχείο και νοίκιασαν ένα δωμάτιο. Κατά τον κ. Σαρρή, η 19χρονη ξάπλωσε με τα ρούχα στο κρεβάτι και ο 26χρονος πηγαινοερχόταν συνεχώς και μιλούσε στο κινητό του στην αλβανική γλώσσα. Η 19χρονη, όπως ισχυρίζεται ο συνήγορός της, έμεινε στο ξενοδοχείο πάλι εξαιτίας του εσωτερικού της φόβου.

«Ο ίδιος ο 26χρονος παραδέχθηκε ότι η εντολέας μου συνεχώς φώναζε και του ζητούσε να γυρίσουν πίσω και να δουν τι έπαθε η κοπέλα που χτύπησαν με το αυτοκίνητο. Μάλιστα, όταν μπήκαν στο ξένο αυτοκίνητο, ο 26χρονος της έπιασε τα χέρια. Αυτή η κίνηση μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να την έκανε για να την ηρεμήσει, μπορεί, όμως και να υπέκρυβε κάποια απειλή. Στο ξενοδοχείο η εντολέας μου έμεινε από τον ίδιο εσωτερικό της φόβο. Όταν σε κάποια στιγμή ο 26χρονος έφυγε από το δωμάτιο, χωρίς η 19χρονη να ξέρει πού βρισκόταν, έφυγε από το ξενοδοχείο με ταξί και πήγε στο σπίτι της», τονίζει ο κ. Σαρρής.

Γιατί άργησε να πάει στην Αστυνομία
Όπως αναφέρει ο κ. Σαρρής, στη συνέχεια η 19χρονη πήγε στη δουλειά της και είχε αποφασίσει, όταν σχολάσει, στις 6:00 το απόγευμα, να πάει στην αστυνομία και να πει, τι έγινε.

«Η εντολέας μου δεν είχε καταλάβει τη σοβαρότητα της εμπλοκής της στο τραγικό συμβάν. Να σημειωθεί, επίσης, ότι είχε ήδη αποφασίσει να πάει στην αστυνομία, αλλά τελικά κατέληξε να το κάνει αυτό, αφού σχολάσει, επειδή από την πινακίδα του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί είχαν ήδη βρει σε ποιον ανήκει. Ειλικρινά το λέω ότι δεν βλέπω το λόγο να υπάρχει ποινική δίωξη στο συνοδηγό του αυτοκινήτου σε μία τέτοια περίπτωση. Δηλαδή, αν είμαστε τέσσερις σε ένα αυτοκίνητο και γίνει τροχαίο, θα φταίμε όλοι γι’ αυτό που έγινε;». Αφού σχόλασε από τη δουλειά της, πήγε από μόνη της στην αστυνομία», καταλήγει ο κ. Σαρρής.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το