Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εδωσαν λάθος νεκρό σε οικογένεια: «Αλλοι έθαψαν τον πατέρα μου»

Ενα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς μια σειρά από αστοχίες έστειλε λάθος νεκρούς σε δύο οικογένειες, με τη μία μάλιστα πάνω στην λύπη της να μην καταλαβαίνει το παραμικρό και να κηδεύει κανονικά ένα παντελώς άγνωστό της άνθρωπο.
Οι δυο νεκροί άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος με διαφορά δύο ημερών. Στις 8 Μαρτίου υπέκυψε ο 77χρονος και δυο μέρες μετά ο 83χρονος πατέρας του άνδρα που του έδωσαν να θάψει λάθος άνθρωπο. Όταν οι υπάλληλοι του γραφείου κηδειών πήγαν να παραλάβουν τη σορό του 83χρονου κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συνέβη.

Ο 83χρονος είχε ήδη οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία από τα μέλη μιας άλλης οικογένειας, με το γραφείο κηδειών που μετέφερε τη σορό να αποποιείται κάθε ευθύνη. Ωστόσο, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, ο γιος του 83χρονου το διαπίστωσε με τα μάτια του.
Η διοίκηση του νοσοκομείου τονίζει ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διοικητική έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους του διπλού λάθους που προκάλεσε αναστάτωση. Ο κ. Θεόδωρος Κογιανάκης, ο γιος του 83χρονου, δήλωσε στο Mega: «Μόλις με πήραν από το γραφείο τελετών το δικό μας. Υποψιάστηκα αλλά δεν πήγε το μυαλό μου τώρα ότι τον είχαν θάψει τον πατέρα μου με άλλο όνομα… Μου άνοιξαν να δω, βλέπω τον άλλο τον νεκρό. Στην ουσία ήταν δύο άτομα μέσα, ένας πατέρας μου και ο άλλος ο θανών, ο οποίος είχε βραχιολάκι στο χέρι που έγραφε το όνομά του, δεν έγραφε το όνομα του πατέρα μου να πω ότι μπερδεύτηκαν. Υπήρχε και στον πατέρα μου βραχιολάκι, όπως ισχυρίστηκε το γραφείο τελετών».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το