Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής για τις 2 απολύσεις στη Μαλαματίνα

Απέρριψε το δικαστήριο την αίτηση προσωρινής διαταγής για τις 2 απολύσεις στη Μαλαματίνα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι το μεσημέρι της Τετάρτης για να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγγιδη, και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών, Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών, Βορείου Ελλάδος και μέλους του Γενικού Συμβουλίου ΕΚΘ, Άρη Μερκενίδη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δόσεις της αποζημίωσης είναι μεγαλύτερες από τους μισθούς των εργαζομένων και δεν συντρέχει λόγος προς το παρόν για να επιτρέψουν στην εργασία τους. Η υπόθεση θα έχει και συνέχεια καθώς την 1η Νοεμβρίου θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι καθώς και οι αγωγές που έχουν καταθέσει πέντε ακόμη απολυμένοι και στη συνέχεια άλλοι δέκα.

Στο μεταξύ ακόμη μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στην Οινοποιία Μαλαματίνα και αλληλέγγυους.

Οι τελευταίοι έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στις 18:30 έξω από τα γραφεία της ΠΟΕΕΠ (Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά) επί της Φιλίππου 43 για τους απεργούς και τους απολυμένους της «Μαλαματίνας». Πιθανόν να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το