Τοπικά

Θεσσαλία: Ξεκινούν οι πληρωμές την επόμενη εβδομάδα για τους πλημμυροπαθείς – Καμπανάκι για τα νέα περιστατικά λεπτοσπείρωσης

Από την επόμενη εβδομάδα, αρχίζουν οι πληρωμές προς τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία σύμφωνα με την ενημέρωση από το Συντονιστικό στη Λάρισα ενώ η καταγραφή των ζημιών, που έχουν ξεπεράσει τις 16.500, συνεχίζεται.

Θα υπάρξει στεγαστική συνδρομή από το κράτος
«Ζημιές και ανάγκες που δεν έχουν σχέση με προηγούμενα φαινόμενα, όπως ο “Ιανός”, που είχε πλήξει τη Θεσσαλία. Οι αυτοψίες, ύστερα και από τη σημερινή δράση, έχουν ξεπεράσει τις 16.500, σε περίπου 200 κοινότητες. Θα υπάρξει στεγαστική συνδρομή από το κράτος, για όσους έχουν πληγεί. Τις επόμενες ημέρες, ενεργοποιείται ειδική πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης σε ανθρώπους που δε μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους» ανέφερε ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ξεκινούν οι πληρωμές την επόμενη εβδομάδα
«Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 24.184 οριστικοποιημένες και 4.834 προσωρινές αιτήσεις στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής arogi.gov.gr», σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος. Η διαδικασία διασταυρώσεων έχει αρχίσει με ταχύτητα και προσοχή, ενώ, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας εκκινούν οι πληρωμές», σημείωσε.

Συναγερμός για τα περιστατικά λεπτοσπείρωσης

Ανησυχία προκαλούν τα περιστατικά λεπτοσπείρωσης στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με την ενημερώση, στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο 1261 προσελεύσεις στα νοσοκομεία της περιοχής. Έχουν σημειωθεί συγκεκριμένα 41 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 περιστατικά λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Κατά την τελευταία μέρα αναφέρθηκαν τέσσερις νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 8 λόγω λοιμώξεων του αναπνευστικού. Ακόμα, ανιχνεύθηκαν με μοριακό έλεγχο σε ένα άτομο δύο εντεροπαθογόνα.

Ακόμα, ανακοινώθηκαν τρία νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δύο εξ αυτών είναι στην Καρδίτσα και ένα στη Λάρισα, όπως ενημέρωσε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

myPROPERTY: Επέκταση e-δηλώσεων φόρου κληρονομιάς

Νέες δυνατότητες ψηφιακής υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων,…

27 Νοεμβρίου 2023

Φωτιά σε σκεπή σπιτιού στο δρόμο προς Μυλοπόταμο

Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής  μετά από κλήση για φωτιά στην Τσαγκαράδα. Η φωτιά ξέσπασε…

27 Νοεμβρίου 2023

Πανσέληνος Νοεμβρίου: Γιατί ονομάστηκε το Φεγγάρι του Κάστορα

Το «Φεγγάρι του Κάστορα», η προτελευταία πανσέληνος του 2023, υπόσχεται, στους λάτρεις της αστρονομίας και…

27 Νοεμβρίου 2023

Διήμερη παράταση της εκεχειρίας Χαμάς – Ισραήλ ανακοίνωσε το Κατάρ: Ειδοποιήθηκαν οι οικογένειες των ομήρων που απελευθερώνονται

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι η εκεχειρία…

27 Νοεμβρίου 2023

Ακρίβεια: Οι μισοί Έλληνες βάζουν «κόφτη» στις αγορές τροφίμων – Φθηνά προϊόντα για να βγει ο μήνας

«Κόφτη» ακόμα και στην αγορά τροφίμων βάζουν ήδη ή σκέφτονται να βάλουν οι μισοί Έλληνες…

27 Νοεμβρίου 2023

Τουρισμός για όλους: Voucher 150 ευρώ για χειμερινές διακοπές – Οδηγίες για την αίτηση και τα κριτήρια

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος…

27 Νοεμβρίου 2023