Οικονομία

«Θεσμικά όργανα»: Αυτό θα είναι το νέο όνομα της Τρόικα – Ποιοι θα συμμετέχουν

troika-dnt

Η ανακοίνωση της συμφωνίας Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ και η διαφαινόμενη σύγκλιση Ελλάδας και Ευρώπης στις Βρυξέλλες εισάγουν, όπως όλα δείχνουν και έναν νέο όρο.
Στη θέση της λέξης «Τρόικα», τουλάχιστον προς το παρόν, μπαίνει η λέξη «Institutions», δηλαδή, «θεσμοί» ή «θεσμικά όργανα».
Αυτό προκύπτει και από τις ανακοινώσεις για τη συμφωνία Ντάισελμπλουμ-Τσίπρα στην οποία γίνεται λόγο ότι «τα θεσμικά όργανα θα συνεργαστούν με τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες με σκοπό την τεχνική αξιολόγηση του κοινού εδάφους μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να διευκολυνθούν οι συζητήσεις στο Eurogroup της Δευτέρας, 16 Φεβρουαρίου».
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της «Καθημερινής», από την πλευρά των θεσμικών φορέων στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν ο κ. Ντ, Κοστέλλο από την Κομισιόν, ο κ. Κ, Μαζούχ από την ΕΚΤ και ο κ. Ρ. Γκογιάλ από το ΔΝΤ (δηλαδή οι επικεφαλής της Τρόικα), ενώ από την ελληνική πλευρά, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιοι θα συμμετέχουν.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το