Άρθρα

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ: Το trαsh «πνίγει» την κοινωνία και την πολιτική ζωή του Βόλου

ΦΩΤΟ για τη θέση μας
Το καθεστώς μιας πόλης που καθημερινά γίνεται «λαμπόγυαλο» – όπου η πεζοδρομιακή ορολογία στο δημόσιο λόγο θεωρείται αυτονόητη, η δημοσιογραφία είναι μονίμως εγκαλούμενη ακόμα και για την ίδια την ύπαρξή της, η έκφραση αντίθετης άποψης είναι ύποπτη, η αυθάδεια και οι ύβρεις κυριαρχούν – οδηγεί στην εδραίωση ενός νοσηρού περιβάλλοντος, το οποίο, κατά έναν μεταφυσικό λόγο, ασκεί «γοητεία» στην κοινωνία, που δηλητηριάζεται καθημερινά. Είναι η γοητεία του λαϊκισμού που χρεοκόπησε μυαλά και συνειδήσεις.
Βεβαίως η κοινωνία είναι η μόνη υπεύθυνη για την εκπροσώπησή της, όσο και αν επιθυμεί να ακυρώσει τις ευθύνες της. Μια ματιά να ρίξει κανείς ακόμα και στους κοινοβουλευτικούς της εκπροσώπους, θα αντιληφθεί το παρωχημένο και απροσάρμοστο σύστημα, που καθοδήγησε όλες τις υπόλοιπες επιλογές.
Υποπροϊόντα αυτού του συστήματος βρίσκονται και σε καίριες θέσεις της τοπικής διακυβέρνησης, όπως επίσης στην αντιπολίτευση όλων των κομμάτων και όλων των χρωμάτων.
Η πολιτική ζωή έχει εξελιχθεί σε μια φάρσα. Η κακόγουστη φάρσα μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε κρίση ταυτότητας, με τελική συνέπεια τoν ευτελισμό της.
Αυτή η κοινωνία, δεν μπορεί ωστόσο να διαθέτει μόνο λάτρεις του λαϊκισμού. Υπάρχει ένα τμήμα της που οφείλει να χαράξει πορεία, οφείλει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της κοινωνίας με την πραγματικότητα και τον υπόλοιπο κόσμο, μιας και ο αποκλεισμός της από το «αυτιστικό» περιβάλλον που δημιουργείται, είναι τόσο κοντά, όσο κανείς δεν το φαντάζεται.
Το Μονακό της Ελλάδας δεν θα γίνουμε σίγουρα, αλλά είναι βέβαιο ότι αν δεν αποφασίσουμε πως δεν μας ταιριάζει η trash πολιτική, θα εξελιχτούμε γοργά σε Κωσταλέξι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το