Άρθρα

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ: Ο Βόλος δεν χρειάζεται «καβαλάρη»

Βόλος Πανόραμα

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου πήρε τον αναμενόμενο δρόμο… Στην επόμενη συνεδρίαση, που είναι την ερχόμενη Δευτέρα, πιθανότατα θα μιλούν και καλιαρντά…

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν μια συνεχόμενη και ανεμπόδιστη απαξίωση του ισχυρότερου δημοκρατικού οργάνου, της πόλης. Αποδείχθηκε πως εύκολα μπορεί να γίνει ανίσχυρο και ανυπόληπτο. Και αντιδημοκρατικό.

Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε που μπορεί να οδηγήσει αυτή η πολιτική του «σκουπιδοτενεκέ» με τις ύβρεις , τις ειρωνείες και τους τσαμπουκάδες. Η επιλογή όμως του «σκουπιδοτενεκέ» είναι μια επιλογή που δείχνει ανασφάλεια, ευκολία και ανικανότητα.

Από τις χθεσινές απαντήσεις που έδωσε ο δήμαρχος Α.Μπέος στις επερωτήσεις που κατατέθηκαν κρατάμε το γεγονός ότι στην ουσία δεν έδωσε καμία απάντηση. Και για όσες έδωσε «απάντηση» , οι θέσεις που εκφράστηκαν ήταν επί της ουσίας εις βάρος της δημοτικής αρχής, η οποία βεβαίως έχει πέντε χρόνια μπροστά της και τίποτα , μα τίποτα δεν τη σταματά. Οπότε ουδείς από τους μετέχοντες σε αυτή πτοείται για το πολιτικό κόστος.

Η δημοτική αρχή έδωσε χθες ένα καθαρό και συμβολικό δείγμα για το πώς θα κυβερνήσει, αλλά έδωσε και δείγμα για το πώς θα αντιμετωπίσει τις αντιπολιτεύσεις. Τις καθιστά ανίκανες να την αντιπολιτευθούν. Δια της αφαίρεσης του λόγου. Είναι μια μέθοδος, που χθες αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματική.

Ο δήμαρχος πρέπει όμως να γνωρίζει ότι για να διοικήσεις μια μεγάλη πόλη , να την κάνεις να λειτουργήσει , να προκόψει και να εκσυγχρονιστεί, χρειάζεται μεγάλη πολιτική και διοικητική επάρκεια. Δεν χρειάζεται «καβαλάρη» , όπως δήλωσε χθες ο ίδιος ότι είναι…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το