Τοπικά

Θερμομετρείται καθημερινά το 1/3 των μαθητών σε Γυμνάσιο του Βόλου 

Στους ρυθμούς των εποχικών ιώσεων και της γρίπης πορεύονται τα σχολεία της πόλης αυτή την περίοδο, που συνεχώς ενημερώνουν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τις απουσίες που κάνουν οι μαθητές και τα ποσοστά φοιτούντων που λείπουν, επειδή ασθένησαν.
Μάλιστα ορισμένα σχολεία λειτουργούν ακόμη πιο οργανωμένα έχοντας αγοράσει υλικά, καθώς και θερμόμετρο πυρετού υπερύθρων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά διευθυντής Γυμνασίου του κέντρου της πόλης, «καθημερινά θερμομετρούμε το 1/3 των μαθητών του σχολείου. Έχουμε προμηθευτεί θερμόμετρο πυρετού υπερύθρων και στα διαλείμματα οι μαθητές έρχονται και μας λένε ότι θέλουν να μετρήσουν τη θερμοκρασία τους. Κάποιοι άλλοι μπορεί να αισθάνονται ορισμένα συμπτώματα και άλλοι εντελώς προληπτικά. Το ζήτημα με τις ιώσεις και τη γρίπη έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα για τα σχολεία. Την προπερασμένη εβδομάδα απουσίαζε από το σχολείο λόγω γρίπης το 30% των μαθητών και την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν το 20%. Πάντως εμείς έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες προμήθειες με υλικά, ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας».

Το υπουργείο με εγκύκλιό του όρισε ότι δικαιολογούνται και δεν λαμβάνονται υπόψη οι απουσίες μαθητών πέντε ημερών από το σχολείο λόγω ασθένειας. Όμως οι διευθυντές εκτιμούν πως θα πρέπει να είναι περισσότερες οι μέρες που δεν θα λαμβάνονται υπόψη ως απουσίες. Και το δικαιολογούν λέγοντας πως, αν ο μαθητής είναι άρρωστος τέσσερις με πέντε μέρες, θα πρέπει να καθίσει στο σπίτι τουλάχιστον άλλες τρεις-τέσσερις μέρες, μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να επανέλθει στο σχολείο, χωρίς τον κίνδυνο να κολλήσει τους συμμαθητές του.
Πάντως καταγράφονται διάφορες στάσεις και συμπεριφορές στο θέμα της γρίπης. Από τη μια υπάρχουν γονείς που δεν αφήνουν προληπτικά τα παιδιά να πάνε αυτές τις μέρες στο σχολείο, γιατί φοβούνται μήπως κολλήσουν και από την άλλη μαθητές, κυρίως της Γ’ Τάξης Λυκείου, που πηγαίνουν στο σχολείο ακόμη και αν είναι στα όρια να ασθενήσουν ή έχουν ήδη εκδηλώσει τα συμπτώματα, για να μην χάσουν τις απουσίες και να τις κρατήσουν για το τέλος της άνοιξης, που θέλουν να μένουν σπίτι και να διαβάζουν ενόψει των πανελλαδικών. Το τελευταίο στοιχείο έχει καταγραφεί και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Σωκράτης Σαβελίδης μετέβη στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συναντήθηκε με στελέχη της υπηρεσίας για να το θέμα της γρίπης στα σχολεία και συζήτησε το θέμα.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δύο σχολεία έχουν κλείσει μέχρι στιγμής λόγω γρίπης και ιώσεων, το Δημοτικό Μηλίνας και το 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού.

Γενική απολύμανση στα σχολεία της Σκιάθου
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη για την υγεία των μικρών μαθητών, λόγω της εποχικής γρίπης, αποφάσισε να:
1) Πραγματοποιηθεί γενική απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων Α/θμιας Εκπαίδευσης.
2) Προμηθευτούν με αντισηπτικά χεριών κατάλληλα για τα παιδιά όλες οι σχολικές τάξεις.
3) Χρησιμοποιούνται ειδικά αντιβακτηριδιακά απορρυπαντικά για τα θρανία, τις έδρες και τα πατώματα των σχολικών τάξεων.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σταματίνα Χονδρονικολή, σε στενή συνεργασία με τα μέλη της Επιτροπής όπως και με τους διευθυντές όλων των Σχολικών Μονάδων, 1ο Δημοτικό, Ειδικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό, 1ο-2ο Νηπιαγωγεία, 3ο Νηπιαγωγείο, έχει ενεργήσει ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η δύσκολη περίοδος της εποχικής γρίπης.
Παρακαλούνται οι γονείς, να φροντίζουν επιμελώς την προσωπική υγιεινή των παιδιών και να ακολουθούν τις συμβουλές των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας, που έχει αποσταλεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το