Τοπικά

Θέρμανση… με ηλεκτρικά καλοριφέρ στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού – Διαλυμένα από υποστελέχωση τμήματα

Κυριολεκτικά στα… «κρύα του λουτρού» έμειναν τις προηγούμενες ημέρες οι ασθενείς στη μονάδα τεχνητού νεφρού (ΜΝΤ) του Νοσοκομείου Βόλου και η θέρμανση στους χώρους γίνεται με ηλεκτρικά καλοριφέρ, λόγω ζημιάς σε τμήμα της κεντρικής θέρμανσης.

Η ζημιά σε τμήμα του κεντρικού συστήματος θα αποκατασταθεί τις επόμενες ημέρες  και μέχρι τότε η θέρμανση στη  μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου θα καλύπτεται από τα καλοριφέρ.

Σύμφωνα με έγγραφο της Υποδιεύθυνσης του Τεχνικού Τμήματος του Αχιλλοπούλειου θα πρέπει άμεσα να επισκευασθεί ο κλάδος τροφοδοσίας με ζεστό νερό, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη διαρροή, καθώς τροφοδοτεί τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και  άλλα τμήματα του Νοσοκομείου. Επομένως εξαιτίας διαρροής, η θέρμανση στη Μονάδα είναι ελλιπής, την ώρα που η εξωτερική θερμοκρασία είναι εξαιρετικά χαμηλή. Η  εργασία απαιτεί χρήση εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού και δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από το δυναμικό του Τεχνικού Τμήματος. Η  επισκευή του κλάδου τροφοδοσίας με ζεστό νερό, κρίνεται εξαιρετικά επείγουσα και πρέπει να γίνει άμεσα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, η «μάχη του καλοριφέρ» εξακολουθεί να δίνεται στα Κέντρα Υγείας , σε Σκιάθο και Σκόπελο όπου το πρόβλημα με την τροφοδοσία σε πετρέλαιο δεν έχει αποκατασταθεί.

Λιγότεροι τραυματιοφορείς, κενά

σε τμήματα μαγειρείων και τραπεζοκόμων

Χθες το μεσημέρι συνάντηση με τον νέο διοικητή του Νοσοκομείου είχε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο  ο οποίος ζήτησε άμεση κάλυψη των θέσεων , καθώς το προσωπικό δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει και να καλύψει τις ανάγκες. Τα τμήματα των μαγειρείων και των τραπεζοκόμων πνέουν τα λοίσθια και απαιτούνται άμεσα εννέα προσλήψεις. Στα πλυντήρια, όπου υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός, από τα 15 άτομα έμεινε μόνο ένα και τα καθαρά σεντόνια μοιράζει στα δωμάτια ο κηπουρός… ενώ την εργασία του πλυσίματος έχει αναλάβει εξωτερικό συνεργείο . Από τους τραυματιοφορείς στην απογευματινή βάρδια έμειναν τρεις και οι τραπεζοκόμοι είναι είδος εν ανεπαρκεία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους ο κ. Ντόκος επανέλαβε, όσα είπε και στον Σύλλογο των Νοσοκομειακών Γιατρών, ότι δηλαδή πολλές ελλείψεις θα καλυφθούν με μετατάξεις από άλλα Νοσοκομεία. Τόσο οι γιατροί, όσο και χθες οι εργαζόμενοι δήλωσαν πως κανένα νοσοκομείο σε όλη τη χώρα δεν θα δώσει άδεια για μετάταξη καθώς υπάρχουν παντού ελλείψεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το