Τοπικά

Θερινό σινεμά με εισιτήριο… σκουπίδια στα παράλια του νομού Λάρισας

Είσαι στην παραλία και βρίσκεις πεταμένα δύο μπουκάλια αναψυκτικών. Μπράβο, μόλις κέρδισες εισιτήριο για το θερινό σινεμά.
Όχι δεν πρόκειται περί αστείου. Είναι πραγματικότητα στα παράλια του νομού Λάρισας και συγκεκριμένα στο Καστρί Λουτρό. Εκεί ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση με υψηλό δείκτη οικολογικής ευαισθησίας. Αποφάσισε να δώσει μια εναλλακτική επιλογή διασκέδασης στους παραθεριστές της περιοχής.
Επιλογή ποιοτική, φινετσάτη και… πάμφθηνη.

«Θέλουμε μόνο να μας φέρνουν ανακυκλώσιμα σκουπίδια κι εμείς θα τους δώσουμε την ευκαιρία να παρακολουθούν δωρεάν θερινό σινεμά και μάλιστα με καινούρια και γνωστά έργα» εξηγεί στην «Ε» ο δραστήριος πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Σαπουντζής. «Ζητάμε μπουκάλια πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα. Θέλουμε τρεις συσκευασίες ανακυκλώσιμων υλικών αλλά αν αυτές τις συλλέξουν από την παραλία όπου διάφοροι ασυνείδητοι τις πετούν τότε οι δύο συσκευασίες αρκούν».

Θα τις ρίχνουν σε ειδικό χώρο στην είσοδο του κινηματογράφου και θα περνάνε να απολαμβάνουν την ταινία.
«Απώτερος στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην καθαριότητα της περιοχής και να προτρέψουμε τους κατοίκους και ειδικά τα παιδιά για ανακύκλωση συσκευασιών».
Έξυπνο θα σκεφτεί κάποιος. Αλλά, υπάρχουν κι αυτοί που ίσως να αναρωτηθούν αν αξίζει να αφιερώσουν τη νύχτα τους για να παρακολουθήσουν θερινό σινεμά στην παραλία. «Ανοίγουμε τις πύλες μας το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιουνίου με την ταινία «Οι άθικτοι». Είναι γαλλική ταινία, όπως όλες οι ταινίες μας σε πρώτη φάση» μας πληροφορεί ο πρόεδρος.

Αυτό συμβαίνει διότι ο Σύλλογος Καστρί Λουτρό υπέγραψε σύμβαση με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με την οποία παραχωρούνται τα δικαιώματα για την προβολή 20 ταινιών, και γι’ αυτό τους ευχαρίστησαν όπως και τον Δήμο Τεμπών για τη συμβολή στην προσπάθεια της δημιουργίας του θερινού σινεμά.Οι ταινίες για τους ενήλικες θα προβάλλονται κάθε Σάββατο στις 9 το βράδυ, όμως κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα θα υπάρχουν και ταινίες για τους μικρούς μας φίλους. Προβολές με παιδικά έργα. Αστερίξ και Οβελίξ σε πρώτη φάση.
«Στη σκέψη μας είναι να προβάλλουμε και κάποια παιχνίδια από το Μουντιάλ βέβαια καθώς το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο». Σε όλα μέσα λοιπόν ο Σύλλογος.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Εδώ και μερικά χρόνια ο ίδιος σύλλογος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να πείσει τους παραθεριστές να δανείζονται και να διαβάζουν βιβλία στην παραλία. Σε μια ενίσχυση της προσπάθειας και με στόχο να γνωρίσει το κοινό τη γαλλική λογοτεχνία το Γαλλικό Ινστιτούτο, δώρισε στην εν λόγω βιβλιοθήκη 50 λογοτεχνικά βιβλία.
«Έχουμε 1.400 βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας, 100 βιβλία για παιδιά. Διαθέτουμε επίσης μια σειρά από αγγλικά βιβλία. Τώρα θα έχουμε και τα γαλλικά και θα είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε ένα ευρύ φάσμα αναγνωστών» επισημαίνει περήφανα ο κ. Σαπουντζής.
Η βιβλιοθήκη μέχρι τα τέλη του Ιούνη θα λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο 10 έως 12 το πρωί. Όμως από 1η Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου θα λειτουργεί κάθε μέρα.

Του Κώστα Γκιάστα
Πηγή: Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το