Πολιτισμός

Θερινό σεμινάριο αρχαίου δράματος με την Λυδία Κονιόρδου στο Θέατρο Αλώνι

Την Κυριακή 21 Ιουλίου ξεκίνησε σε συνεργασία με την Λυδία Κονιόρδου το 5ο Θερινό σεμιναριο αρχαίου δράματος γνωστό πλέον στα καλλιτεχνικά σεμιναρια ως “ Σχολαρχείο αρχαίου δράματος”, Το θέμα έρευνας είναι οι Τρωάδες του Ευριπίδη έως και την 3 Αυγούστου όπου ειναι και η βραδυά της παρουσίασης με τη συμβολή του θεατρολόγου Βάλτερ Πούχνερ.
Πάντα με στόχο την εκπαίδευση του νου, της ψυχής και του σώματος και με πλαίσιο την πλούσια φύση του Πηλίου, το Θέατρο Αλώνι ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015, Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος με εισηγήτρια την – κορυφαία στο είδος – Λυδία Κονιόρδου με σπουδαστές δραματικών σχολών και ηθοποιούς και είχε θέμα τις Βάκχες του Ευριπίδη.
Μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις στο φυσικό τους περιβάλλον είναι αυτό που κάνει το Σεμινάριο αρχαίου δράματος μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία για τους συμμετέχοντες αλλά και για τον τοπικό πληθυσμό . Η καθημερινή πεζοπορία από τα φυσικά μονοπάτια καθώς και από τα παραδοσιακά καλντερίμια του χωριού Αγίου Γεωργίου Νηλείας Πηλίου , συνδυασμένη με την εξειδικευμένη για το αρχαίο δράμα μέθοδο στο αρχαιοελληνικού τύπου θέατρο Αλώνι ,βοηθούν τους συμμετέχοντες σπουδαστές και ηθοποιούς να προσεγγίσουν και να βιώσουν το ιδιαίτερα απαιτητικό είδος του αρχαίου δράματος με όλες τις αισθήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η κ. Κονιόρδου σημειώνει:
“Αναλαμβάνω το θερινό σεμινάριο για Τρίτη φορά. Όταν ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια εκτός από το Αττικό σχολείο δεν υπήρχε η θερινή εκπαιδευτική δραστηριότητα που υπάρχει σήμερα.
Το θέατρο Αλώνι και η μοναδική εμπειρία όλων μας, όπως και του κοινού που μας τιμά , ήταν ο πιλότος για το Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, που οργανώθηκε στη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Πολιτισμού. Απλώνεται σε όλη την επικράτεια και συνδέει τα μνημεία μας με την παιδεία για το αρχαίο Δράμα.
Το Σχολαρχείο στο Αλώνι συνδυάζει και αυτό δύο μνημεία. Το σεμνό αλλά πανέμορφο παληό πέτρινο κοινοτικό αλώνι , που μεταμορφώθηκε σε θέατρο με την αρωγή και ανιδιοτελή προσφορά των φίλων του. Μια μικρή αχιβάδα στη πλαγιά του Πηλίου που αγναντεύει την Θάλασσα . Και μόνο μια επίσκεψη εκεί σε γεμίζει ανάταση και έμπνευση.
Έχει όμως και ένα άλλο μνημείο. Το μνημείο της Φύσης στο βουνό των Κενταύρων, με τα δάση από οξιές , καστανιές , πλατάνια που το περιβάλλουν ,ρυάκια που τραγουδούν και μυστικά θροΐσματα.
Είναι για μένα μια μεγάλη πηγή έμπνευσης να μοιράζομαι την εμπειρία μου με νέους σε ένα τέτοιο μοναδικό περιβάλλον. Να κάνουμε την άσκηση μας ανάμεσα στα αιωνόβια δέντρα. Να ακούμε τη φωνή της φύσης αλλά και των απλών ανθρώπων του λαού μας που το σεβάστηκαν και δημιούργησαν με αίσθηση ομορφιάς και σεμνότητας αυτό το αλωνάκι, που σε ταξιδεύει στις πηγές του αρχαίου δράματος , που σε συνδέει με ένα τρόπο μοναδικό, βιωματικό με το Διονυσιακό πνεύμα του Θεάτρου.
Φεύγοντας η εμπειρία μας είναι ανεπανάληπτη. Εφόδιο για τη ζωή. Φεύγουμε ευγνώμονες για το δώρο που πήραμε. Για την ψυχοσωματική μας άσκηση , για τα μυστικά της δουλειάς που μοιραστήκαμε και για τη γενναιόδωρη προσφορά του Δάσους που θα μας συνοδεύει και θα μας εμπνέει”.

Θέατρο Αλώνι, Άγιος Γεώργιος Νηλείας Πηλίου
Σαββατο 3 Αυγούστου στις 9.00
Είσοδος ελεύθερη
Γιώργος Τριανταφύλλου 6973339142
πληροφορίες www.theatroaloni.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το