Τοπικά

Θερινό Μαθηματικό Σχολείο για μαθητές Δημοτικού

Από 26-30 Ιουνίου 2017 διοργανώνεται το 7ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο για τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού που επέτυχαν στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Μαθηματικά & Παιχνίδι» και βραβεύθηκαν είτε στα σχολεία τους είτε στο Πνευματικό Κέντρο στην Τελετή Απονομής. Τα μαθήματα θα γίνουν σε θεματικές ενότητες σύμφωνα με τη διδακτέα ύλη των αντιστοίχων τάξεων ενώ θα πραγματοποιηθούν και πολλές παράλληλες δράσεις. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής στο site ΕΜΕ: eme-mag.gr.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Ν. Μαγνησίας διοργανώνει εργαστήρι-workshop για καθηγητές-δασκάλους-ενήλικες με θέμα: «Μαθηματικά & Φιλοσοφία των Μαθηματικών». Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο διεξαγωγής του 7ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου και επιδιώκεται με τον τρόπο αυτό, το 7ο Θ.Μ.Σ. να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα. Εισηγητής θα είναι ο μαθηματικός και καθηγητής Φιλοσοφίας κ. Γιώργος Ρουσόπουλος και όσοι δηλώσουν να συμμετάσχουν θα παραλάβουν ηλεκτρονικά ένα εισαγωγικό κείμενο για την ευχερέστερη παρακολούθησή του. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28/6 από 10.00 π.μ. μέχρι 1.00 μ.μ. στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Γιάννη Δήμου-Μεταμορφώσεως) και αιτήσεις εγγραφής γίνονται στο site της ΕΜΕ: eme-mag.gr.
Επίσης την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 11.30 π.μ. στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη 71-Ανθ.Γαζή) πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Μεταλλίων-Αριστείων-Βραβείων-Επαίνων-Διακρίσεων των επιτυχόντων μαθητών στον 11ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι». Συνολικά βραβεύθηκαν 302 μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού. Την Τελετή τίμησε με την παρουσία του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος προσφώνησε την εκδήλωση. Επίσης παρευρέθηκαν η κ. Μορφογιάννη Α., πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόλου, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου κ. Κουτσερής, σύμβουλοι της Α/θμιας Εκπαίδευσης και πλήθος κόσμου που καμάρωσε τους μικρούς βραβευόμενους μαθητές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το