Πολιτισμός

Θερινό φεστιβάλ κιθάρας στον Βόλο

Υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού θα διεξαχθεί το καλοκαίρι 12-14 Ιουλίου το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, η 61η διοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, από το 2013 που ιδρύθηκε.
Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Μαγνησίας. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο κιθαριστής και παιδαγωγός Τάσος Ιωακειμίδης.
Επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης είναι ο διεθνώς καταξιωμένος Βολιώτης μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης, ενώ ξεχωριστή τιμή αποτελεί η συμμετοχή του φημισμένου Cyprus Guitar Trio με τους Κυπρίους κιθαριστές, Βασίλη Αβραάμ, Σωκράτη Λεπτό και Γιώργο Χριστοφή. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα εμφανιστεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου, με τη σύμπραξη του διεθνούς φήμης σολίστ Στέλιου Γκόλγκαρη και των Βολιωτών κιθαριστών Ντίνου Γκρίνια και Γεράσιμου Σιούρα, μαζί με τον γνωστό τραγουδιστή Κώστα Ζεμπίλα.
Το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου Μαγνησίας – Volos Magnesia Guitar Festival αποτελεί συνέχεια των κιθαριστικών διοργανώσεων που στήριζε τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών στη Μαγνησία και έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία, χάρις στο ψηφιακό CD που κυκλοφορεί από τη FM RECORDS, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστό τον Βόλο και τη Μαγνησία διεθνώς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το