Αθλητισμός

Θεωρούν στοχευμένες τις επιθέσεις που δέχεται η Δ.Ε. και το προπονητικό τιμ της Νίκης

Αντιδρούν στη Νίκη στην κριτική που ασκείται στη Διοικούσα Επιτροπή και στην τεχνική ηγεσία. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Στέφανο Ξηροφώτου που είπε ότι αποδέχεται την καλοπροαίρετη κριτική, αλλά αναρωτιέται αν οι επιθέσεις που δέχονται τον τελευταίο καιρό είναι στοχευμένες και κάποιοι παρακινούνται από «προσωπολατρείες».
Θέση για τη δυσμενή κριτική που ασκείται το τελευταίο διάστημα πήρε ο Στέφανος Ξηροφώτος. Αφορμή αποτέλεσε ένας ακροατής που επικοινώνησε με το Blue Heart FM 105.1 και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπου που αγωνίστηκε φέτος η Νίκη, ενώ είχε προηγηθεί και ανακοίνωση από το Blue Club-Θύρα 3 «Παναγιώτης Ντοκούζης» που καταφερόταν κατά της Διοικούσας Επιτροπής για το φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του Βολιώτη προπονητή, ο οποίος πήγε στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού και τοποθετήθηκε. «Είναι θεμιτή η κριτική και μας αρέσει, αλλά πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να γίνεται εντός των τειχών. Αν σε κάποιον δεν αρέσει κάτι, μπορεί να έρθει στο γήπεδο και να το συζητήσουμε. Από το ραδιόφωνο, μετά το πρωτάθλημα, δε νομίζω πως είναι σωστό» είπε αρχικά και συνέχισε:
«Για το αν είναι επιτυχημένη η χρονιά η φετινή ή όχι κρίνεται από τα αποτελέσματα, όχι από εμάς. Εγώ θεωρώ πως είχαμε απέναντί μας έναν αντίπαλο ανίκητο, ακόμα και στα φιλικά. Κέρδισε ομάδες Α’ Εθνικής, εμείς τον κερδίσαμε, όπως πήραμε τη δεύτερη θέση, πήραμε το Κύπελλο ΕΠΣΘ, κάναμε την προσπάθειά μας και θα κριθούμε».
Ο κ. Ξηροφώτος υποστήριξε ότι οι επιθέσεις είναι στοχευμένες: «Αφιερώνουμε πολλές ώρες, στερούμαστε από την οικογένεια και τη δουλειά, για να φτιάξουμε την ομάδα. Είμαστε ανοικτοί στον καθένα, αλλά να βγαίνει ο καθένας και να αρχίζει να λοιδορεί και να βρίζει μετά το τέλος του πρωταθλήματος, επιβεβαιώνει πως υπήρχαν στοχευμένες επιθέσεις κι εμείς τις αντέξαμε.
Αυτό σημαίνει ότι γίνονταν στοχευμένες επιθέσεις, ότι στοχευμένα δεν έρχονταν κάποιοι στο γήπεδο κι άφησαν αβοήθητους τους διοικούντες της ομάδας και την ίδια την ομάδα, παρόλο που αυτή άντεξε, παίρνοντας 22 βαθμούς στην έδρα της και 24 έξω. Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ιστορία της. Μία ομάδα έδρας που στηρίζεται στον κόσμο της να παίρνει 22 βαθμούς στον Βόλο και 24 στα εκτός έδρας ματς».

Ο 43χρονος τεχνικός τόνισε ότι αυτή η κατάσταση απογοητεύει τη Διοικούσα Επιτροπή και το προπονητικό τιμ: «Αυτό που γίνεται εδώ μας αποκαρδιώνει και δε μας δημιουργεί καλή διάθεση να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο. Αν ήμασταν Ολυμπιακός Βόλου και χάναμε 1-3 στην έδρα μας από τον αιώνιο αντίπαλο, θα μας λιθοβολούσαν. Μας δημιουργούν μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Κάποιοι από αυτούς, και δε μιλάω για τους οργανωμένους, επειδή έχω φίλους από εκεί και το κάνουν γιατί αγαπάνε την ομάδα, είναι «βαρίδια¨και ίσως γι’ αυτό η Νίκη με 94 χρόνια ιστορίας είναι εκεί που είναι. Ακούμε τα μπινελίκια της ζωής μας. Πώς θα πάει ο άλλος στο γήπεδο; Πώς η διοίκηση, με άδειο γήπεδο, θα συνεχίσει την προσπάθεια;».
Ο Στέφανος Ξηροφώτος αναρωτήθηκε αν αυτές οι επιθέσεις προέρχονται από κάποιους που έχουν προσωπολατρεία σε συγκεκριμένους παράγοντες: «Τελικά, τι έχουν στο μυαλό τους; Μήπως υπάρχουν προσωπολατρίες; Μήπως έχουμε εμείς λάθος που δεν έχουμε βάλει κάποια στεγανά στην ομάδα και αφήνουμε αυτούς να επηρεάζουν καταστάσεις; Κάποιοι παρακαλάνε να χάσει η ομάδα, να πάρουν τηλέφωνο να πουν την κάθε κακία. Και τώρα επειδή είχαν 2-3 μήνες να πάρουν, επειδή δεν τους είχαμε δώσει δικαίωμα, θέλουν να πάρουν να βρίσουν τους προπονητές, τη διοίκηση, τον έναν και τον άλλον».
Και κατέληξε: «Το θέμα είναι ότι σπιλώνεται η προσπάθεια της ομάδας. Γι’ αυτό φαινόταν ξένο το Πανθεσσαλικό και πήραμε 22 βαθμούς εντός έδρας. Η καρδιά της Νίκης είναι ο κόσμος της και κάποιοι σαν κι αυτόν τον αποκαρδιώνoυν και απέχει από την ομάδα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το