Τοπικά

Θεολόγος Διαμαντένιας: “Ο Αχ.Μπέος δεν θέλει τον Βόλο Πανεπιστημιούπολη”

Για χαμένη ευκαιρία αναφορικά με την διεκδίκηση ίδρυσης Ναυτικής Σχολής στη Νέα Αγχίαλο,  κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Βόλος-Έξυπνη Πόλη”  Θεολόγος Διαμαντένιας.  Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η περίπτωση της Αγχιάλου είχε απορριφθεί το 2015 ως χώρος για τη δημιουργία ναυτικής σχολής με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει οικόπεδο. “Αν είναι δυνατόν! Η Αγχίαλος με πάνω από 70 στρέμματα παραλιακής ζώνης και 400 στρέμματα στον Λόγγο δεν είχε οικόπεδο για την ανέγερση της σχολής” σημειώνει ο κ. Διαμαντένιας:

Η ανακοίνωση του κ. Διαμαντένια:

“Σήμερα επισκέφθηκα την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερωθώ για τυχόν προβλήματα της εκπαίδευσης και να τα μεταβιβάσω στην υποψήφια δήμαρχο Νάνσυ Καπόύλα. Εκεί συναντήθηκα με τον Διευθυντή της Δ.Ε κύριο Σωκράτη Σαββελίδη και με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων κυρία Ρηγώ Φασουράκη. Αφού συζητήσαμε τα γνωστά προβλήματα που ταλαιπωρούν την εκπαίδευση στο Δήμο Βόλου, ρωτήθηκα από τον Κ. Σαββελίδη αν ο συνδυασμός μου έχει την διάθεση να προχωρήσει στην διεκδίκηση Ναυτικής Σχολής (Εμπορικής Ναυτιλίας) στην Νέα Αγχίαλο. Η απάντησή μου ήταν προφανής.
Τότε με ενημέρωσε πως στις 9-1-2015 ως διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας που διαθέτει τμήμα ναυτιλίας είχε προκαλέσει σύσκεψη προκειμένου να προταθεί άλλος χώρος για τη δημιουργία Ναυτικής σχολής , αφού η περίπτωση να γίνει στα καλά Νερά είχε ναυαγήσει.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κυρία Μποντού.
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!!!
Αν είναι δυνατόν!!! Η Αγχίαλος με πάνω από 70 στρέμματα παραλιακής ζώνης και 400 στρέμματα στον Λόγγο δεν είχε οικόπεδο για την ανέγερση της σχολής.
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΜΠΕΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ!!
Τέτοιες ευκαιρίες για την Αγχίαλο πρέπει να αρπάζονται από τα μαλλιά!!
Αμέσως μετά επισκέφθηκα την Νάνσυ Καπούλα , συζήτησα μαζί της και με διαβεβαίωσε πως θα παλέψουμε , θα διεκδικήσουμε την ίδρυση της σχολής Εμπορικής Ναυτιλίας στην Νέα Αγχίαλο, που μπορεί να δώσει τεράστια ανάπτυξη στην περιοχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το