Τοπικά

Οι θεολόγοι της Μαγνησίας αντάλλαξαν ιδέες και καλές πρακτικές σχετικά με τη διδασκαλία των θρησκευτικών

Επιμορφωτική ημερίδα για τους Θεολόγους καθηγητές, με θέμα «Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά και η αξιοποίηση του Φακέλου Μαθήματος στο Γυμνάσιο και το Λύκειο», οργάνωσαν η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, στις 12 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Θεσσαλία» της Μητροπόλεως Δημητριάδος.


Οι Θεολόγοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές που αφορούν στη διδασκαλία του μαθήματος, να διερευνήσουν τη λειτουργία και τη δυναμική του Νέου Προγράμματος Σπουδών, να εξοικειωθούν και να χρησιμοποιούν τις βιωματικές τεχνικές στο σχεδιασμό της διδασκαλίας. Επίσης τονίστηκε η σημασία της θεολογικής αφήγησης κατά το σχεδιασμό της πορείας διδασκαλίας μιας Θεματικής Ενότητας προκειμένου να γίνει κατανοητή η λειτουργία του υλικού που περιέχεται στο Φάκελο Μαθήματος.


Κατά την έναρξη της επιμορφωτικής ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμούς ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Δρ. Παντελής Καλαϊτζίδης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ. Σωκράτης Σαβελίδης, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, που η συμμετοχή του στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Ανδρούσης στην Αθήνα δεν του επέτρεψε να παραβρεθεί στην ημερίδα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι εκπαιδευτικοί χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργαστήρια (δύο για το Γυμνάσιο και ένα για το Λύκειο), όπου δούλεψαν γύρω από την οργάνωση και το σχεδιασμό της διδακτικής πορείας μιας Θεματικής Ενότητας με τη βοήθεια του Προγράμματος Σπουδών, τον Οδηγό του Εκπαιδευτικού και την αξιοποίηση του υλικού που περιέχει ο Φάκελος Μαθήματος, όπως αυτές προτείνονται από τον Οδηγό του Εκπαιδευτικού για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.


Συγκεκριμένα, τα εργαστήρια σχεδιάστηκαν με βάση τους κύριους άξονες που έθεσε για την επιμόρφωση το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και υλοποιήθηκαν από τους συγγραφείς των Φακέλων Μαθήματος και τους εγκεκριμένους θεολόγους-επιμορφωτές του ΙΕΠ: Απόστολο Μπάρλο, Βασιλική Γώγου, Σουλτάνα Γκαργκάνα, Σουλτάνα Αβέλλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το