Ελλάδα

Θεοφάνια μαζί με τον… Σήφη

sifis

Ατρόμητοι δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής του Φράγματος των Ποταμών, οι οποίοι φαίνεται ότι πλέον έχουν συνηθίσει τόσο πολύ την παρουσία του Σήφη του κροκόδειλου στην περιοχή τους ώστε να σκέφονται σοβαρά το ενδεχόμενο να βουτήξουν για τον Σταυρό στην εορτή των Θεοφανίων.

«Θα γίνει η τελετή. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πέσω πρώτος να πιάσω τον σταυρό» δηλώνει χαρακτηριστικά στο Έθνος ο επίτιμος πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παντάνασσας.

«Όλοι θα πάμε στο Φράγμα για την τελετή. Ο «Σήφης» φαίνεται ακίνδυνος για τους ανθρώπους. Τον βλέπω σχεδόν κάθε μέρα έξω από το φράγμα και όταν αντιλήφθεί ανθρώπους φεύγειτρομαγμένος στο νερό. Το νέχουν αγριέψει από το κυνήγι που του κάνουν για να τον πιάσουν» συμπληρώνει ο εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου Παντάνασσας Αλέξης Ιερωνυμάκης.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής επαναλαμβάνουν το αίτημά τους να ληφθεί μέριμνα ώστε ο Σήφης να μείνει στην περιοχή σε ελεγχόμενο χώρο καθώς τις ημέρες των εορτών πολλοί είναι οι επισκέπτες που θέλουν τον δούν από κοντά.

Σημειώνεται ότι, γράφει το cretalive, μολονότι ο Σήφης προτιμά τις πάπιες, οι Κρητικοί ως καλοί «οικοδεσπότες» σκέφτονται να του κάνουν το… χριστουγεννιάτικο τραπέζι προσφέροντας του ένα κρητικό γουρουνόπουλο.

πηγή www.newsbeast.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το