Ελλάδα

Θεοφάνεια 2020: Ευτράπελα στον αγιασμό των υδάτων – Παπάς στη θάλασσα, έχασαν σταυρό

Επεισοδιακή ήταν η ρίψη του σταυρού στη θάλασσα, στη Σκάλα Κεφαλονιάς. Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν ακόμα ένα απρόοπτο κατά τον αγιασμό των υδάτων στο νησί των Επτανήσων. Την ώρα που ο ιερέας και οι πιστοί πλησίασαν στη φουρτουνιασμένη ακτή, ο αέρας έριξε τον ιερέα κάτω, στην προσπάθειά του να ρίξει τον σταυρό στο νερό.

Ο παπάς σηκώθηκε με τη βοήθεια των παρευρισκομένων κι έριξε τον σταυρό με τη δεύτερη προσπάθεια. Ο σταυρός ήταν δεμένος με σχοινί λόγω της φουρτουνιασμένης θάλασσας, ενώ μια τολμηρή γυναίκα μπήκε στα παγωμένα νερά και τον έπιασε.

Το έτερο απρόοπτο της ημέρας, σημειώθηκε στη Φλώρινα. Παρά τις… πολικές θερμοκρασίες (-3 βαθμοί Κελσίου) ήταν αρκετοί οι τολμηροί που βούτηξαν για τον σταυρό. Ουδείς όμως τα κατάφερε… Ο ιερέας έριξε τον σταυρό πιο μακριά από εκεί που περίμεναν με αποτέλεσμα να χαθεί. Οι θαρραλέοι κολυμβητές παρέμειναν για ώρα στα παγωμένα νερά αναζητώντας τον σταυρό.

Ανάλογο σκηνικό διαδραματίστηκε και στον Στράτο έξω από το Αγρίνιο. Ο ιερέας που έκανε την λειτουργία έριξε τον σταυρό δεξιά από την εξέδρα, όμως όλοι οι βουτηχτές έπεσαν στην αντίθετη κατεύθυνση. «Από την άλλη, από την άλλη» φώναζαν παπάς και πιστοί κι ένας από το μπουλούκι αποφάσισε, μάλλον να βγει γιατί κρύωνε και κατά την επιστροφή του στην εξέδρα «έπεσε» πάνω στον σταυρό…

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το