Ελλάδα

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι έχει σκοπό να αλλάξει, ενηλικιωθήκαμε

theodorakis-708_16

Για την αλλαγή του Ποταμιού και την μεγαλύτερη εμπλοκή πολιτών σε αυτού μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Λαμία, όπου βρίσκεται στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου των μελών και φίλων του κινήματος.

«Έχουμε πάρει γενναίες αποφάσεις. Έχουμε σκοπό να αλλάξουμε πολλά, έχουμε σκοπό να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες που δημιούργησαν το Ποτάμι, να το πάρουν πιο πολύ στα χέρια τους, να γίνει μια δική τους υπόθεση. Είμαστε έτοιμοι. Ενηλικιωθήκαμε και απομακρυνόμαστε από τις παιδικές ασθένειες. Θα τα κάνουμε όλα καλύτερα», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τη στάση του κινήματος στα της Βουλής το επόμενο διάστημα, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η χώρα «πληρώνει πολύ ακριβά τα μαθήματα ευρωπαϊκής πραγματικότητας στον Αλέξη Τσίπρα. Από εδώ και στο εξής το Ποτάμι έχει σκοπό να στηρίξει τις αποφάσεις που θα είναι προς όφελος των πολλών. Δεν θα στηρίξει όμως νέους φόρους, δεν θα στηρίξει αποφάσεις που δημιουργούν τον φαύλο κύκλο της κρίσης».

Τέλος, με αφορμή τη ομιλία του στο διεθνές συνέδριο «Greece Forward» πριν από λίγες ώρες, επεσήμανε ότι «έχουμε πάρει μια πρωτοβουλία να συζητήσουμε με κάποιο κόσμο που είναι απογοητευμένος και είναι ανάμεσα στις δύο συμπληγάδες: στον δεξιό συντηρητισμό και στον αριστερό συντηρητισμό». Προσθέτοντας, ακόμη, ότι «θα συνεργαστούμε όπου είναι δυνατόν με τα προοδευτικά κόμματα για συγκεκριμένες αλλαγές, επί παραδείγματι τον εκλογικό νόμο, αλλά θα κρατήσουμε την αυτοτέλειά μας και θα διεκδικήσουμε στις επόμενες εκλογές τη δύναμη να πρωταγωνιστήσουμε εμείς στην αλλαγή τη μεγάλη που πρέπει να συμβεί στη χώρα μας».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το