Ελλάδα

Θεοδωράκης: Θα στηρίξουμε μια συμφωνία ωφέλιμη για το λαό

θεοδωράκης
Την πρόθεσή του να στηρίξει μια συμφωνία με τους εταίρους αν είναι ωφέλιμη για τον λαό, εξέφρασε ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.
Όλα εξαρτώνται από τη συμφωνία. Αν είναι ωφέλιμη για τον ελληνικό λαό, θα τη στηρίξουμε χωρίς κανένα αντάλλαγμα, είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Θεοδωράκης, απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει το κόμμα του, αν μια πιθανή συμφωνία με τους εταίρους δεν γίνει αποδεκτή από ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι θεωρεί πως τα περιθώρια για μια καλή συμφωνία με τους εταίρους, δεν υπάρχουν πια.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δήλωσε πρόθυμος, εάν του ζητηθεί, να συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ενώ τονίζει ότι εάν ο Αλέξης Τσίπρας εξαναγκαζόταν από τις συνθήκες να δημιουργήσει ένα άλλο κυβερνητικό σχήμα θα το στήριζε: «Εφόσον συνειδητοποιούσε την ανάγκη να επιλεγούν πρόσωπα κεντρώας αντίληψης χωρίς ιδεοληψίες και προέτασσε ως μείζονα στόχο της νέας κυβέρνησης τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη σωτηρία της χωράς, ναι δεν θα είχα αντίρρηση να τον στηρίξω» είπε.

Ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει επίσης την ανάγκη, αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, αυτές να γίνουν να απλή αναλογική, ενώ τέλος ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του, όταν και όποτε στηθούν κάλπες θα κατέβει μόνο του.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το