Ελλάδα

Θεοδωράκης: Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση λέει ο Γιούνκερ

θεοδωράκης-Γιούνκερ

Οι ελληνικές προτάσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο μικροσκόπιο της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, δήλωσε ο επικεφαλής του “Ποταμιού” Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος σήμερα από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΠιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σημείωσε, ωστόσο, ότι σύμφωνα με την πρώτη εντύπωση που έχει αποκομίσει, οι Ευρωπαίοι θεωρούν πως βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Ο Σ. Θεοδωράκης, υπογράμμισε τη σημασία του αναπτυξιακού πακέτου που προτείνεται στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Γιούνκερ, ο οποίος είναι φίλος της Ελλάδας, εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Ανέφερε, ακόμα, ότι ευελπιστεί πως και η κυβέρνηση θα επιμείνει μέχρι τέλους για την ευρωπαϊκή λύση, ενώ ο ίδιος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ θα υπερψηφίσουν στη Βουλή τη συμφωνία, κάτι που, όπως είπε, εκτιμά πως θα κάνουν και οι περισσότεροι Έλληνες βουλευτές.

Η ευρωπαϊκή πορεία είναι μονόδρομος και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ταλάντευση, υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης και σημείωσε πως η πρώτη εκτίμηση του κ. Γιούνκερ είναι ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Διαφορές στα εξοπλιστικά και στα εργασιακά εντοπίζει με μια πρώτη ματιά το επιτελείο του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στην ελληνική πρόταση, η οποία ωστόσο αναγνωρίζεται ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη που παρέστη στη συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν με τον Στ. Θεοδωράκη.

Θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα και πως δεν πρόκειται για μια οριστική πρόταση και υποθέτει ότι θα γίνει σε υψηλότατο επίπεδο τηλεδιάσκεψη μεταξύ των κ. Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι.

Όπως είπε ο βουλευτής, ο κ. Γιούνκερ, παραμένει σταθερά φίλος της χώρας και του ελληνικού λαού, ξέρει ότι η ρήξη και το να μην γίνει συμφωνία ο ελληνικός λαός θα το πληρώσει και ότι τα πρώτα σημάδια τα είδαμε και με τις ουρές στα ΑΤΜ και με το κλείσιμο των τραπεζών.

Τόνισε ότι το επιτελείο του κοιτούσε την πρόταση την ώρα της συνάντησης και πως η πρώτη τους σκέψη είναι ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και ότι δεν ξεφεύγει από το τι είχε συζητηθεί τις προηγούμενες μέρες

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το