Κατηγορίες: Ελλάδα

Θεοδωράκης: Σύσκεψη αρχηγών αμέσως μετά τις εκλογές

Την συνεννόηση των κομμάτων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό από την Κυριακή το βράδυ, με πρωτοβουλία του πρώτου κόμματος, ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι STAR.

«Την Κυριακή το βράδυ το πρώτο κόμμα, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να συγκαλέσει μία σύσκεψη Αρχηγών των κομμάτων που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό στη χώρα. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να χάσουμε καθόλου χρόνο και πιστεύω ότι στην Ευρώπη δεν πρέπει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα πάει και θα ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη και θα είναι οδυνηρό για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι «στην Ευρώπη, πρέπει να πάει μία ομάδα που θα εκπροσωπεί ει δυνατόν ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού, τουλάχιστον το 51%».

Επισήμανε ότι το Ποτάμι είναι η Τρίτη δύναμη και με βάση τις δημοσκοπήσεις και τόνισε ότι το Ποτάμι θέλει την τρίτη διερευνητική εντολή γιατί ξέρει τι να την κάνει. Παράλληλα τόνισε ότι στην κυβέρνηση και στις διαπραγματευτικές ομάδες το Ποτάμι θέλει έμπειρους ανθρώπους. «Δώσαμε ένα παράδειγμα και κρίθηκε θετικό από το σύνολο σχεδόν του Τύπου, παρουσιάσαμε όπως ξέρετε προχθές, που ήταν η διακαναλική συνέντευξη, την οικονομική μας ομάδα. Ανθρώπους που έχουν θριαμβεύσει στο εξωτερικό, που έχουν συμμετάσχει στο εξωτερικό σε τέτοιες συζητήσεις».

Αναλυτικά στην επιτροπή Σοφών του Ποταμιού συμμετέχουν οι: Θανάσης Σκόκος, Μηχανολόγος- Ηλεκτρολόγος, Επιχειρηματίας, Δημήτρης Κυριακού, Οικονομολόγος, Επικεφαλής της πλατφόρμας “Ευφυής Εξειδίκευση” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χριστόφορος Σαρδελής, Οικονομολόγος, πρώην Γενικός Διευθυντής Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Μάνος Ματσαγγάνης, Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χάρης Θεοχάρης, Οικονομολόγος, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Ανδρέας Κούτρας, Οικονομολόγος, Γιάννης Παπανικολάου, Οικονομολόγος, Πρώην Πρόεδρος Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Στρατής Μούγερ, Επιχειρηματίας, Πλάτων Τήνιος, Οικονομολόγος. Συνομιλητές είναι οι: Μαρίνα Σουγιουλτζή, Οικονομολόγος, πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δημήτρης Βαγιανός, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών, London School of Economics, Γιώργος Παγουλάτος, Kαθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και οικονομίας.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Διοικητή της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι σημείωσε ότι «το καμπανάκι του Ντράγκι είναι ωφέλιμο. Λέει το εξής: ότι η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει από την υπόθεση της Ευρώπης. Αλλά δεν είναι μόνο το πρώτο σκέλος. Δεν ακούει ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την πρόταση. Να κερδίσει η Ελλάδα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για εκκίνηση νέας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να παίξει παιχνίδια εκτός Ευρώπης και να έχει τα οφέλη της Ευρώπης». Τέλος τόνισε ότι «εάν φερθούμε έτσι έξυπνα και σκληρά διαπραγματευτικά, θα το κερδίσουμε. Θα κερδίσουμε τη διαπραγμάτευση

Πηγή:thetoc.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μισέλ Ομπάμα: Πέθανε η μητέρα της – Η συγκινητική ανάρτηση

Πένθος για την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, καθώς όπως έγινε γνωστό από…

1 Ιουνίου 2024

Θεσσαλονίκη: 34χρονος ακολούθησε 33χρονη και αποπειράθηκε να τη βιάσει στο σπίτι της

Τον απόλυτο εφιάλτη βίωσε 33χρονη στη Θεσσαλονίκη όταν 34χρονος επιχείρησε να τη βιάσει έξω από…

1 Ιουνίου 2024

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «GAIA SOS: οι σιωπηλές κραυγές της πόλης»

Πρωτότυπη έκθεση διοργανώνει ο Σύλλογος «Πολίτες Μαγνησίας για την υγεία και το περιβάλλον» σε συνεργασία…

1 Ιουνίου 2024

Kεντρικός ομιλητής ο Γ. Γ. Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠ.ΕΣ σε ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και Δημόσια Διοίκηση»

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα «Ευέλικτες Μέθοδοι Διοίκησης» και «Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)…

1 Ιουνίου 2024

Πανελλαδικές 2024 – Μαθηματικά (Άλγεβρα) ΕΠΑΛ Σχολιασμός θεμάτων – Φροντιστήρια εν τάξη

Τα θέματα στα Μαθηματικά ΕΠΑΛ ήταν σωστά διατυπωμένα με σαφείς εκφωνήσεις. Οι ασκήσεις παρουσίαζαν κλιμακούμενη…

1 Ιουνίου 2024

Διέπρεψε ο ΟΕΑ/ΝΑΒ στους 26ους Ιωνικούς Αγώνες Κολύμβησης στη Ν. Ιωνία

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η προαγωνιστική ομάδα και η ομάδα 8-9 ετών (μίνι) του ΟΕΑ/ΝΑΒ…

1 Ιουνίου 2024