Ελλάδα

Θεοδωράκης: Πρόβλημα του κ.Τσίπρα και της χώρας ο Καμμένος

“Πρόβλημα του κυρίου Τσίπρα” χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο ο Σταύρος Θεοδωράκης, στις δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, για την εξέλιξη των σχέσεων με την Αλβανία, καθώς και για την κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ταυτόχρονα, τονίζει ότι δεν πρέπει “να αφήσουμε χώρο διχασμού στην Ελλάδα”, μέσω των αντιδράσεων που επιχειρεί να προκαλέσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τροφοδοτώντας εντάσεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέθεσε στο Νίκο Κοτζιά τις θέσεις του Ποταμιού και τις σκέψεις του για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αμέσως μετά δήλωσε:
“Υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του υπουργού. Οι συνομιλίες, όπως ξέρετε, είναι συνεχείς, οι συνομιλίες των πολιτικών προσώπων αλλά και οι συνομιλίες ομάδων εμπειρογνωμόνων. Μας ενημέρωσε, λοιπόν, αναλυτικά και ελπίζω ειλικρινά.
Του επανέλαβα τη δική μας άποψη, την οποία ξέρετε και νομίζω ότι οι επόμενες βδομάδες θα είναι καθοριστικές για τη λύση ή όχι του προβλήματος.

Με ενημέρωσε και για τη σχέση μας με την Αλβανία. Το μεγαλύτερο μέρος όπως φαντάζεστε ήταν για την πΓΔΜ και μιλήσαμε και για τα ελληνοτουρκικά. Υπάρχει μία διάθεση, νομίζω, τουλάχιστον στα ελληνοτουρκικά να μην αφήσουμε έναν χώρο διχασμού στην Ελλάδα και να πιστέψει ο Ερντογάν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς για μεγαλύτερα παιχνίδια.

Δεν θέλω να κάνω κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης μέχρι τη σύλληψη των δύο. Όπως έχω πει, αυτό που προέχει είναι η επιστροφή των δύο παιδιών στην πατρίδα και μετά να λύσουμε τις όποιες διαφορές μας για τα λάθη που γίνονται στην αμυντική πολιτική της χώρας.”

Ερωτηθείς για τις νέες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: “Ο κ.Καμμένος είναι πρόβλημα του κ.Τσίπρα, δεν είναι πρόβλημα δικό μου, και φοβάμαι ότι είναι και πρόβλημα της χώρας. Γιατί είτε ως πολιτικός, είτε ως Υπουργός Αμύνης, τα πράγματα που κάνει δεν εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Οι εξαλλοσύνες του και οι υπερβολές του, είτε με στολή παραλλαγής, είτε με κοστούμι πολιτικού, μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα”.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Ποταμιού ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Κακλίκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας.

Πηγή: www.thetoc.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το