Ελλάδα

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μου ζήτησε να τον βοηθήσω όταν ένιωσε απομονωμένος

theodorakis

Μια ημέρα μετά την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης προχώρησε σε δύο αποκαλύψεις που είχαν να κάνουν με το προηγούμενο δραματικό διάστημα που διήλθε η Ελλάδα.

Μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε: ««Ο Τσίπρας μου ζήτησε προσωπικά να βοηθήσω όταν ένιωσε απομονωμένος από τους Ευρωπαίους» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στις επαφές του με τον Γιούνκερ, αποκάλυψε ότι «Ο Γιούνκερ με ρώτησε αν εμπιστεύομαι τον Τσίπρα και του απάντησα θετικά, αν και δεν το πίστευα».

Παράλληλα, επισήμανε πως ήταν καθοριστική η συμβολή του κόμματός του στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.
«Το Ποτάμι άλλαξε το κλίμα πολέμου στην Βουλή. Φέραμε μία ευρωπαϊκή αρχή στην συνεργασία κομμάτων», ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Το Ποτάμι όπως ανέφερε ήταν το πρώτο που είπε ότι θα στηρίξει τη στροφή του κ. Τσίπρα χωρίς να κοιτάει το δικό του όφελος. «Εμείς θα λέμε »ναι» εκεί που χρειάζεται για τη χώρα και »όχι» όταν πρέπει», τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, σημειώνοντας ότι «Δεν ήταν τίποτα προαποφασισμένο. Το Ποτάμι έπαιξε καθοριστικό ρόλο».

Σχολιάζοντας το αίτημα της Προέδρου της Βουλής που ζητά τα πρακτικά από τη σύσκεψη, αποκάλυψε ότι με πρόταση του Ποταμιού, μετά από ένα σημείο της συζήτησης δεν υπάρχουν πρακτικά, προκειμένου όπως ανέφερε να μπορεί να γίνει πιο ανοιχτή και ουσιαστική συζήτηση.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το