Ελλάδα

Θεοδωράκης: Ο προϋπολογισμός έχει τρύπες παντού

theodo1

«Η δεύτερη φορά αριστερά παρουσιάζει προϋπολογισμό κομμάτια και θρύψαλα που είναι αδύνατο να μάθει κανείς αν τα λεφτά που θα δώσουμε στην παιδεία, στην υγεία, την άμυνα, θα πιάσουν τόπο», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της βουλής.

«Ο προϋπολογισμός είναι ένας ακόμα αδιαφανής προϋπολογισμός. Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι, δεν υπάρχει η γνώση και δεν υπάρχει και η διάθεση να αλλάξει κάτι». Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εκτελεστεί γιατί έχει τρύπες παντού αλλά έχει σημάδια ότι πρέπει το κομματικό κράτος αλώβητο.

«Το Ποτάμι χωρίς κανέναν ενδοιασμό, καταψηφίζει τον προϋπολογισμό σας», σημείωσε.

Εκανε λόγο για τεράστιες σπατάλες του κομματικού κράτους τη στιγμή που υπερφορολογούνται οι πολίτες. Η χώρα χρειάζεται μαχαίρι στις δαπάνες, τόνισε, κάνοντας λόγο για ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις (έφερε το παράδειγμα της ΕΒΖ) που αντί να αποκρατικοποιηθούν, να σωθούν, απομυζούν πολύτιμους κρατικούς πόρους.

«Το 2015 είχαμε αύξηση της κατανάλωσης, αλλά μείωση των εσόδων από ΦΠΑ. Αυτό είναι ανικανότητα. Όταν αυξάνεις τους φόρους και τα έσοδα μειώνονται, σημαίνει ότι δεν χτυπάς τη φοροδιαφυγή. Τώρα για το 2016 προβλέπετε αύξηση των εσόδων με ύφεση. Πώς θα γίνει αυτό», διερωτήθηκε.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το