Ελλάδα

Θεοδωράκης για τις εξαγγελίες Τσίπρα: Φιλοδωρήματα πριν φορολογήσουν ακόμη και τα κάλαντα

Την εκτίμηση ότι δεν έχει έρθει ακόμη η στιγμή του «στρίβειν διά των εκλογών» εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο εν ανάγκη και με νέα μέτρα και φόρους.

«Αυτά που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας είναι φιλοδωρήματα προτού φορολογήσουν ακόμα και τα κάλαντα», τόνισε ακόμη, σε συνέντευξη στο «Βήμα», ενώ σημείωσε ότι το σημαντικό είναι από που έχουν προέλθει αυτά τα χρήματα. «Και έχουν προέλθει από την υπερφορολόγηση. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσθέτουν συνεχώς νέους φόρους. Διορίζουν, σπαταλούν λεφτά στο κομματικό κράτος και αν κάτι περισσέψει, το δίνουν στους συνταξιούχους, τώρα και στους νησιώτες για λίγους μήνες. Είναι ίσως ένα λειψό χριστουγεννιάτικο παραμύθι αλλά δεν είναι η λύση που έχει ανάγκη η κοινωνία», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Αυτός που βάζει φόρους ενώ ξέρει ότι δεν θα τους εισπράξει είναι ηθικός αυτουργός στο αδίκημα της φοροδιαφυγής», τόνισε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης, υπενθυμίζοντας κάτι που είχε πει ο Παναγιώτης Νικολούδης σε εκδήλωση του Ποταμιού.

Σε ό,τι αφορά το πελατειακό κράτος, τόνισε ότι για τα «δικά τους» παιδιά λεφτά υπάρχουν. «Το λιμάνι του Αμβούργου, το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας, έχει μικρότερο ΔΣ από το λιμάνι του Βόλου. Ολοι αυτοί για να πληρωθούν θέλουν … νέους φόρους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα εθνικά θέμα. «Η επίσκεψη όλης της ηγεσίας του υπουργείου Αμύνης στη Ρω και στο Καστελόριζο μαζί με βουλευτές του Σύριζα, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής είναι ενδεικτική του χάους που έχουν μέσα στο κεφάλι τους. ”Γιούργια και να βγάλουμε και καμιά καλή φωτογραφία για τα προεκλογικά μας φυλλάδια”», συμπλήρωσε, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι το σχέδιο Τσίπρα είναι «Οτι ο νέο-θωμανισμός του Ερντογάν θα φοβηθεί τις στολές παραλλαγής του κ. Καμμένου».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το