Τοπικά

Θεοδωράκης: Εκλογικός στόχος το 5% και η εκλογή δύο ευρωβουλευτών

Στον εκλογικό στόχο του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ομιλία του στο ΞΕΝΙΑ, στον Βόλο, επισημαίνοντας πως «οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοσκόπηση.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι στόχος της κινήματος είναι να εκλέξει δύο ευρωβουλευτές και να λάβει 5%.

«Το Ποτάμι προσπαθεί να πείσει τα άλλα πολιτικά κόμματα να συζητήσουμε για τις ευρωεκλογές. Αυτός είναι και ο λόγος που περιοδεύω σε όλη τη χώρα – και αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλία – γιατί πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι οι εκλογές του Μαΐου θα είναι η έναρξη μιας πενταετίας με κρίσιμες αποφάσεις και για τη χώρα μας στα εθνικά θέματα, στα θέματα της παραγωγής, στα θέματα του τουρισμού και της βιομηχανίας.

Η σκέψη μας είναι να εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας, γυρνώντας όλη τη χώρα και συζητώντας με τους πολίτες σε μικρές και μεγάλες συναντήσεις για τα αληθινά θέματα της Ευρώπης. Προφανώς ο κόσμος ενδιαφέρεται να στείλει και πολιτικά μηνύματα στις Ευρεκλογές.

Ο κόσμος έχει δυσαρεστηθεί από την αναποτελεσματικότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, άρα θα πρέπει να αρνηθεί την πρόταση του κ. Τσίπρα.

Το Ποτάμι είναι εδώ για να το ψηφίσεις και να στείλεις ένα μήνυμα σε αυτή την κυβέρνηση. Από την άλλη ο κόσμος πρέπει να αποφύγει να στείλει μια λευκή επιταγή στους υπουργούς του παρελθόντος. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Οι πολιτικοί των παλιών κομμάτων θα πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν και νέες δυνάμεις, ευρωπαϊκές, ελεύθερες και καθαρές που είναι της προσοχής και τελικά της επιλογής του κόσμου», είπε. Ο ίδιος δήλωσε πως η προσπάθεια του κόμματος είναι δύσκολη.

«Δεν έχουμε μέσα, δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε συντεχνίες ή συμφέροντα αλλά θα επιμείνουμε σε αυτό τον δρόμο που χαράξαμε.

Το σημαντικό είναι ποιους ανθρώπους θα στείλουμε στην Ευρωβουλή. Θα στείλουμε ανθρώπους που φημίζονται για άλλα πράγματα πέρα από τις γνώσεις τους για τα ευρωπαϊκά θέματα; Θα στείλουμε ποδοσφαιριστές και ηθοποιούς ή ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνει ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και θα αγωνιστούν για αυτή; Αυτό είναι το ένα διακύβευμα»

Με την πρόταση Μακρόν
Το δεύτερο είναι η απάντηση στα παλιά πολιτικά κόμματα: ότι πέρα από τα λάθη του παρόντος και τα λάθη των προηγουμένων, υπάρχουν και προτάσεις σύγχρονες που έρχονται από το μέλλον, με προσοχή διατυπωμένες και είναι προτάσεις που ο κόσμος πρέπει να δει. Περιλαμβάνονται όλες στο πρόγραμμα του Ποταμιού», δήλωσε και μίλησε για το «μαύρο» που σκεπάζει την Ευρώπη και απειλεί με την ισχυροποίηση των δυνάμεων να τινάξει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στο αέρα.

«Στην Ευρώπη, υπάρχουν κάποιοι εθνικισμοί που γεννιούνται ξανά, ακροδεξιές πιέσεις, λαϊκισμοί καινούργιοι.
Το Ποτάμι συντάσσεται με την ευρωπαϊκή πρόταση του προέδρου Μακρόν για την ευρωπαϊκή αναγέννηση. Για μία καινούργια Ευρώπη που θα διορθώσει τα λάθη της αλλά θα παραμείνει το στέρεο σπίτι για τους λαούς της.

Οι δημοσκοπήσεις πάντα είναι ένα δύσκολο πεδίο για εμάς. Οι αποφασισμένοι κομματικοί απαντούν πολύ εύκολα σε μία δημοσκόπηση . Εμείς που δεν έχουμε κομματικό στρατό έχουμε υποεκπροσώπηση στις δημοσκοπήσεις . Σε όλους αυτούς που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι, που δεν απαντούν καν στα ερωτήματα των δημοσκοπήσεων πιστεύω ότι υπάρχει πολύ Ποτάμι. Και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Το στοίχημα είναι το 5%
Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι το Ποτάμι πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εκλέξει δύο ευρωβουλευτές με ποσοστό 5% και να συνεχίσει να εκπροσωπεί τους αληθινά ευρωπαίους.
«Εμείς δεν είμαστε ντεμί Ευρωπαίοι όπως είναι στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα ανακάλυψαν την Ευρώπη ενώ έλεγαν πως θα συνεργαστούμε με τους Ρώσους ή με τη Βενεζουέλα. Ή η Νέα Δημοκρατία που λέει ότι είμαι ευρωπαϊκό κόμμα αλλά διαφωνώ με την πολιτική της Ευρώπης στα Βαλκάνια.
Εμείς είμαστε μια Ευρωπαϊκή δύναμη που προφανώς θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη αλλά δεν αμφισβητούμε στο ελάχιστο ότι το σίγουρο σπίτι για τους Έλληνες είναι η Ευρώπη»

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το