Ελλάδα

Θεοδωράκης: Εκλογές τώρα και κυβερνητική συνεργασία άνω του 50%

theodwrakis

Είναι αδύνατο να υπάρξει κυβερνητική λύση από την παρούσα Βουλή, κατά συνέπεια χρειάζεται το συντομότερο και με σεβασμό στους συνταγματικούς κανόνες να γίνουν εκλογές, με στόχο να προκύψει μία κυβέρνηση συνεργασίας που θα εκπροσωπεί άνω του 50% του εκλογικού σώματος, δήλωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Σε άλλα συμφωνούμε, σε άλλα διαφωνούμε, σχολίασε ο κ.Θεοδωράκης, αλλά πάντως είναι κοινή η εκτίμηση, όπως και των πολιτών, ότι μπορούσαμε να αποφύγουμε τις εκλογές. Κατά τον ίδιο, η απερχόμενη κυβέρνηση μπορούσε να συνεχίσει μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να γίνουν εκλογές στο τέλος του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του 2016. Μετά την κίνηση Τσίπρα ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι είναι αδύνατο να υπάρξει κυβερνητική λύση από την παρούσα Βουλή.
Τα προβλήματα της χώρα είναι οξυμένα και τον μήνα που θα ακολουθήσει την συγκρότησή της νέας κυβέρνησης θα έχουμε να διορθώσουμε πολλά, ώστε να μην συνεχίσουμε να κατρακυλάμε. Πρέπει να γίνουν πολλά, στο κρίσιμο θέμα των μεταναστών, την ασφάλεια, την αντιμετώπιση της ανασφάλειας του πολίτη.
Ο κ.Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι κατά το Ποτάμι «αυτή η χώρα έχει ανάγκη κυβέρνηση συνεργασίας» και μάλιστα τόνισε ότι στη θεωρητική περίπτωση που το Ποτάμι αναδεικνυόταν αυτοδύναμο, δεν θα μπορούσε μόνο του να λύσει τα προβλήματα.
Χρειάζεται πνεύμα συνεννόησης, ώστε ανάλογα με την λαϊκή ψήφο να βρούμε την σωστή κυβέρνηση για την χώρα, με μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες, του 50+1%.
Όσον αφορά την ταχύτητα των διαδικασιών, είπε ότι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, είναι υπέρ του να γίνουν το συντομότερο εκλογές, αλλά με πλήρη σεβασμό στους συνταγματικούς κανόνες και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το