Τοπικά

Η «Θέμις» παίζει μπάλα… Η ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Αφήνουν τις δικαστικές αίθουσες, τα γραφεία τους, τους πελάτες τους, βγάζουν τα σακάκια και τις γραβάτες, φοράνε τις φόρμες και τρέχουν στις προπονήσεις, καθώς το πρωτάθλημα άρχισε… Η ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου θέλει και φέτος να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, ενισχυμένη από εισαγγελικό λειτουργό, δικαστικούς υπαλλήλους και επιμελητές…

 

Τρίτη απόγευμα στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου η ομάδα του ΔΣΒ είχε προπόνηση, καθώς έχει δύο παιχνίδια να δώσει με τους δικηγόρους της Ρόδου και της Ξάνθης.
Οι κιτρινόμαυρες φανέλες με τα διακριτικά του Συλλόγου είναι φθαρμένες από τη χρήση, αλλά το ηθικό είναι ακμαίο και οι φωνές του έμπειρου προπονητή δίνουν και παίρνουν. «Με τη μία η μπάλα» και οι «συνήγοροι» παίρνουν θέσεις και κλωτσάνε…

 
Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΔΣΒ έχει ιστορία από το 1983, ωστόσο κάπου στη διαδρομή είχε ατονήσει… Τα τελευταία χρόνια κάποιοι νέοι δικηγόροι την έστησαν πάλι και ξεκίνησαν να συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μαζί τους και ένας εισαγγελέας, αλλά και ένας δικαστικός επιμελητής, περίπου 33 όλοι μαζί.
Αριστερό μπακ ο εισαγγελέας Αντώνης Κασάπης, ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια στην ομάδα. «Είναι κάτι το αξιοπρεπές, το οποίο αφορά στην προαγωγή του αθλητισμού, γνωριζόμαστε και καλύτερα, λείπουν και οι εντάσεις, που συνήθως καμιά φορά δημιουργούνται στην έδρα», δηλώνει ο εισαγγελέας.

 
«Περνάει η μπάλα ή ο παίκτης;» του τίθεται το ερώτημα: «Καμιά φορά δεν περνάει τίποτα από τα δύο, άλλες φορές περνάνε όλα, έτσι είναι αυτά… Μια δύσκολη στιγμή ήταν όταν σε ένα παιχνίδι στο ανεπίσημο, τραυματίστηκα, έφαγα μια αγκωνιά στη μύτη και έσπασε η μύτη μου, συμβαίνουν αυτά. Μια ωραία στιγμή ήταν όταν περάσαμε στα τελικά της Χαλκίδας και το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Είναι τιμή μου που συμμετέχω σ’ αυτήν την ομάδα, γιατί δείχνουν το ήθος όλου του Συλλόγου. Δεν με έχουν φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση, γιατί άλλο πράγμα είναι το γήπεδο και άλλο η δουλειά στη δικαστική αίθουσα».

 
Προπονητής της ομάδας είναι ο Παντελεήμων Βαρβέκης, που έχει περάσει από την Κ17 του Ολυμπιακού Βόλου, όταν ήταν στη σούπερ λιγκ και στις ακαδημίες του και μετά δύο χρονιές, στην Κ 19 στη Β’ Εθνική και στην Κ 20 στη σούπερ λιγκ, στη Νίκη Βόλου. «Τα παιδιά κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια, βέβαια πέρυσι λόγω της αποχής είχαμε περισσότερα άτομα στην προπόνηση, φέτος είναι λιγότεροι, αλλά τώρα που ήρθε ο καιρός να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η παρουσία τους είναι πολύ ικανοποιητική. Τρία-τέσσερα παιδιά το ’χουν, είναι αρκετά καλοί. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, ο Δανόπουλος… Είναι μια δεκάδα παιδιών, που είναι αρκετά καλή», σημειώνει ο κ. Βαρβέκης.
«Πέρυσι καταφέραμε να μη χάσουμε εκτός έδρας από καμιά ομάδα, εκτός από τα Τρίκαλα, από την οποία χάσαμε κι εδώ. Κάναμε πολύ καλή χρονιά και επιθετικά και αμυντικά. Φέτος δεν ξέρω πώς θα πάνε τα πράγματα, γιατί τις ομάδες με τις οποίες παίζουμε, δεν τις ξέρουμε, δεν τις έχουμε ξαναπαίξει».

 

 

Ο παλιός…
Συνδετικός κρίκος της παλιάς με τη νέα ομάδα είναι ο Γιάννης Τερλεξής. «Από το 1986 είμαι στην ομάδα, από τότε που έγινα δικηγόρος. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 1983 από κάποιους παλαιότερους από μένα, το 2009 πήραμε ένα κύπελλο στον τελικό με την Αλεξανδρούπολη και έχουμε πάρει και μια τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το 1986, στα τελικά που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, όπου παίξαμε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης και τους κερδίσαμε. Από την ομάδα πέρασαν ο Θαν. Χαρμάνης, ο Κυρ. Παπαγεωργίου, ο Σωτ. Γκανάτσιος που έπαιξε και στον Ολυμπιακό Βόλου, έχουν περάσει δικαστές, όπως ο ειρηνοδίκης ο Βασ. Κουκόπουλος και άλλοι που έδωσαν τα πάντα για την ομάδα», επισημαίνει ο κ. Τερλεξής και προσθέτει: «Για μας είναι μια διέξοδος. Γίνεται σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων και με συναδέλφους άλλων πόλεων. Έχουμε πολλούς φίλους σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα, από τα άγχη. Μπορώ να πω μετά πως από κάθε αγώνα πάμε ανανεωμένοι στη δουλειά μας. Είναι το αγχολυτικό μας».

 
Ένας από τους τερματοφύλακες της ομάδας είναι ο Βασίλης Μπακαλιάνος, γραμματέας του ΔΣΒ, που δηλώνει αισιόδοξος: «Και πέρυσι και πρόπερσι πήγαμε στα τελικά. Για μας είναι πολύ σημαντικό, ουσιαστικά λειτουργεί ως εκτόνωση και από το επάγγελμα που κάνουμε. Είναι και μια εξωστρέφεια του Συλλόγου, πέρα από την ομάδα ποδοσφαίρου και με την ομάδα θεάτρου. Το βασικό είναι ότι περνάμε καλά, προσπαθούμε να βγάζουμε όλο το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας εδώ, είμαστε όλοι φίλοι. Παράλληλα αυτή η ομάδα δεν είναι μόνο για ποδόσφαιρο, είναι ότι μέσα από αυτήν έχουν δημιουργηθεί φιλίες, κοινωνικές σχέσεις, που είναι πολύ δυνατές κι αυτό αποδεικνύει, γιατί είμαστε τόσο δεμένοι όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχουμε προβλήματα, δεν έχουμε φασαρίες και αυτό διότι δεν κάνουμε παρέα μέσα στο γήπεδο, αλλά τόσο πριν, όσο και μετά…».
Δεύτερη χρονιά στην ομάδα ο δικαστικός επιμελητής Βαγγέλης Πέππας, που παίζει χαφ: «Καλή στιγμή ήταν όταν φθάσαμε πέρυσι στα τελικά στη Χαλκίδα και δυσάρεστη γιατί είχα έναν σοβαρό τραυματισμό πέρυσι το καλοκαίρι, ένα ρωγμώδες κάταγμα στην κνήμη, που με άφησε λίγο πίσω. Είμαστε φίλοι με τα παιδιά, τους γνωρίζω χρόνια και το παλεύουμε όσο μπορούμε…», δηλώνει.

 

 

Το ρόστερ

 
Και επειδή το ρεπορτάζ για να είναι ολοκληρωμένο, πρέπει να περιλαμβάνει τη σύνθεση της ομάδας (ρόστερ), αυτή έχει ως εξής (κατά θέση): Κώστας Γούσης, τερματοφύλακας, Βασίλης Μπακαλιάνος, τερματοφύλακας, Αντώνης Μπουρτζής, τερματοφύλακας, Νίκος Βούλγαρης, αμυντικός, Χρήστος Γούσιος, αμυντικός, Θοδωρής Καπάτος, αμυντικός, Αντώνης Κασάπης, αμυντικός, Γιώργος Σκαλίμης, αμυντικός, Φώτης Σκυριανός, αμυντικός, Λευτέρης Σολιδάκης, αμυντικός, Γιάννης Τερλεξής, αμυντικός, Γιώργος Καζακίδης, αμυντικός, Γιώργος Ζάχος, μεσοαμυντικός, Βασίλης Τζαρτζάνης, μεσοαμυντικός, Γιάννης Τσάτσος, μεσοαμυντικός, Γιάννης Τσούκας, μεσοαμυντικός, Απόλλων Βολιώτης, μέσος, Ζήσης Γεωργαλιός, μέσος, Άλκης Γκανάτσιος μέσος, Χρήστος Καραβασίλης, μέσος, Στέργιος Λυμπερδόπουλος, μέσος, Νίκος Μόσχος, μέσος, Γιάννης Αρβανιτόπουλος, μεσοεπιθετικός, Αντώνης Κανταρτζής, μεσοεπιθετικός, Γιάννης Λιβογιάννης, μεσοεπιθετικός, Στέργιος Μπατής, μεσοεπιθετικός, Βαγγέλης Πέππας, μεσοεπιθετικός, Παναγιώτης Σαράφης, μεσοεπιθετικός, Γιώργος Δανόπουλος, επιθετικός, Ιάσων Εμμανουηλίδης, επιθετικός, Θοδωρής Κανελλής, επιθετικός, Απόστολος Τσιαμήτας, επιθετικός και Δημήτρης Τσόπελας, επιθετικός.
Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΔΣΒ έχει και προεδρείο (Σύνδεσμος) που είναι το εξής: Πρόεδρος: Θοδωρής Καπάτος, αντιπρόεδρος: Αποστόλης Ρηγόπουλος, γραμματέας: Φώτης Σκυριανός, ταμίας: Κώστας Γούσης και μέλη: Γιάννης Τερλεξής, Γιάννης Αρβανιτόπουλος, Χρήστος Γούσιος.

 

 

ΣΤ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το