Τοπικά

Θεματικό πάρκο με άθλους του Ηρακλή λειτουργεί στη Λάρισα 

Από την περασμένη Παρασκευή οι άθλοι του Ηρακλή «ζωντανεύουν» στη γειτονική Λάρισα. Τα κατορθώματα του μυθικού ήρωα αναβιώνουν σε τρισδιάστατη μορφή στο θεματικό πάρκο που λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στον πολυχώρο «Thessalia», σε μία βιωματική ξενάγηση που αντλεί πολλά στοιχεία και από αναφορές στη Θεσσαλία.
Ο Άδμητος, βασιλιάς των Φερών, ο Κένταυρος Χείρωνας, ο Ασκληπιός, θεός της Ιατρικής, πρόσωπα δηλαδή που πρωταγωνιστούν στην πλούσια μυθολογική παράδοση του θεσσαλικού χώρου και φυσικά οι Αργοναύτες που ακολούθησαν τον Ιάσονα μέχρι την Κολχίδα, δίνουν μία διαφορετική «πινελιά» στη φιλόδοξη προσπάθεια. «Το μυθολογικό πάρκο στη Λάρισα, διαφοροποιήθηκε κάπως σε σχέση με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου λειτούργησε τους προηγούμενους μήνες. Εδώ έγινε μία προσαρμογή στους μύθους της Θεσσαλίας, υπό την επίβλεψη επιστημονικής ομάδας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτριος Παπαλέξης, α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας που διατηρεί ο γειτονικός φορέας.

Μιλώντας για τη λειτουργία του πάρκου «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», ο κ. Παπαλέξης επισήμανε ότι στο «άνοιγμά» του ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Οι περιπέτειες του ημίθεου Ηρακλή, που κατέχουν περίοπτη θέση στην ελληνική μυθολογία, έχουν προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον. Από τις 15 Μαρτίου και μέχρι τις 2 Ιουνίου, που θα λειτουργήσει το θεματικό πάρκο, περιμένουμε αρκετό κόσμο», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Αρκεί μόνο να πούμε ότι έχουμε πάνω από 20.000 προκρατήσεις μέχρι τώρα, τόσο από την Κεντρική Ελλάδα, όσο και τη Μακεδονία. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού να μάθει περισσότερα για την ελληνική μυθολογία με τρόπο διαδραστικό και βιωματικό. Για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο θεματικό πάρκο λειτουργεί εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης και βάζει τη Θεσσαλία στον θεματικό χάρτη».

Η δωδεκάδα των άθλων που πραγματοποίησε ο Ηρακλής, απεικονίζεται με τρισδιάστατα ρομποτικά εκθέματα, που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να συνδυάζουν κίνηση και ήχο. «Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μοναδικό θέμα. Έχει στηθεί ένα απίστευτο σκηνικό συνολικής έκτασης 2.000 τ.μ. που αναδεικνύει έναν πραγματικά ξεχωριστό κόσμο», ανέφερε ο εκ των αντιπροέδρων του Επιμελητηρίου Λάρισας, ενώ έπειτα αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για την ξενάγηση: «Αφότου γίνεται η υποδοχή των επισκεπτών στον χώρο, δημιουργούνται μικρές ομάδες με επικεφαλής κάποιον «εμψυχωτή» ο οποίος οδηγεί τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης. Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς-ξεναγούς είναι Θεσσαλοί. Έχουμε και Βολιώτες ανάμεσά τους. Από εκεί και πέρα, επιχειρήσαμε να δώσουμε έναν διασκεδαστικό τόνο στην ξενάγηση. Επιστρατεύσαμε και τον Γιάννη Σερβετά, ο οποίος με το πηγαίο χιούμορ του παρενέβη στα κείμενα του σεναρίου, ενώ πρωταγωνιστεί και σ’ ένα βίντεο ως βοηθός του Ηρακλή».

Όσο για το πώς ολοκληρώνεται η επίσκεψη στο μυθολογικό πάρκο; «Όταν ολοκληρώνεται η διαδρομή μέσα από το μουσείο και τη μεγάλη «Αίθουσα των Άθλων» με τους θεούς, τους ημίθεους, τα θηρία, τις σκληρές μάχες και τα κατορθώματα, τα παιδιά δοκιμάζονται στον… 13ο άθλο, που τους δίνει την ευκαιρία να κερδίσουν ξεχωριστά δώρα από τους χορηγούς μας. Στηριχτήκαμε σ’ ένα παλιό τηλεπαιχνίδι και τα παιδιά απαντούν σε ερωτήσεις, πάνω σε όσα έχουν ακούσει νωρίτερα. Έτσι στο τέλος άπαντες αποχωρούν χαρούμενοι, έχοντας συνδυάσει την εκμάθηση γνώσεων με την ψυχαγωγία, ενώ να προσθέσω επίσης ότι έχουμε διαμορφώσει κατάλληλα και τον περιβάλλοντα χώρο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ποικίλες δραστηριότητες ή να απολαύσουν τον καφέ τους», κατέληξε ο κ. Παπαλέξης.

* Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης στον Πολυχώρο «Thessalia»( Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτη/πρώην bowling – 3ο χλµ. Λάρισας -Τυρνάβου, Γιάννουλη), έχει ως εξής: Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00 – 13:00, Παρασκευή 09:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00, Σαββατοκύριακο 11:00 – 20:00. Για όλους τους επισκέπτες, η στάθμευση των οχημάτων είναι δωρεάν. Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις σχολείων: 2410-549882. Email: contact@herculespark.gr.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το