Τοπικά

Θεματική εβδομάδα με πλούσιες δράσεις στο Γυμνάσιο Αγριάς

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, η «θεματική εβδομάδα» στο Γυμνάσιο Αγριάς.
Οι μαθητές, εκτός από τις παρουσιάσεις και τις αναφορές που ετοίμασαν οι ίδιοι και οι εκπαιδευτικοί τους πάνω στα θέματα “Διατροφή και στην Ποιότητα Ζωής”, “Κυκλοφοριακή Αγωγή – Οδική Ασφάλεια”, “Πρόληψη κατά των Εξαρτήσεων και του Εθισμού”, “Σεβασμός του Άλλου” και “Έμφυλες Ταυτότητες”, όπως ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ειδικούς προσκεκλημένους.

H ΕΛΕΠΑΠ Αγριάς, και συγκεκριμένα η καθηγήτρια Φυσικής Ειδικής Αγωγής Αριάδνη Χανδέλη, ενημέρωσε τους μαθητές για τη λειτουργία του σωματείου και για τη σωματική αναπηρία. Τα παιδιά είχαν μάλιστα τη δυνατότητα να έρθουν μέσω ζωντανής τηλεδιάσκεψης σε επαφή με την ΕΛΕΠΑΠ της Αθήνας, να γνωρίσουν και να θέσουν ερωτήματα σε άτομο με σωματική αναπηρία.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου, το σχολείο επισκέφτηκαν οι Ευαγγελία Γάτου και Άννα Διακουμή, επισκέπτρια υγείας και νοσηλεύτρια αντίστοιχα, από την ΤΟΜΥ Αγριάς και ενημέρωσαν για το κάπνισμα και τις βλαβερές συνέπειές του στην υγεία, ενώ στη συνέχεια η ψυχολόγος Ελισάβετ Γεωργίου από το «Χαμόγελο του Παιδιού» (παράρτημα Λάρισας) ενημέρωσε τόσο για την ίδρυση και τις δράσεις του συλλόγου όσο και για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Την Παρασκευή ενημερώθηκαν οι μαθητές από τη διατροφολόγο Νέλλη Χονδρογιάννη από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής σχετικά με τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και για τις διατροφικές διαταραχές.
Στη συνέχεια ήταν προσκεκλημένος ο «Ποδηλατικός Όμιλος Βόλου». Ο πρόεδρος του ομίλου, Κωνσταντίνος Βολικάκης, αναφέρθηκε στη σημασία του ποδηλάτου στη ζωή μας και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση με το ποδήλατο. Σημαντική και άκρως ενδιαφέρουσα υπήρξε και η εμπειρία της γνωριμίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τον πρωταθλητή ποδηλασίας πίστας, που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, Χάρη Τσάντο, ο οποίος παρουσίασε το άθλημα της ποδηλασίας και τα οφέλη του. Ακόμη, ο ίδιος επέδειξε τα αγωνιστικά ποδήλατά του, ενώ, παράλληλα, έδωσε κίνητρο για τη συστηματική ενασχόληση των μαθητών με τον αθλητισμό και την ποδηλασία.

Η θεματική εβδομάδα έκλεισε επιτυχώς με την παρουσίαση του Αλέκου Τσαλούχα, Προέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσικλέτας ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ, ο οποίος επισήμανε τα οφέλη της μετακίνησης με μηχανοκίνητο δίτροχο και μίλησε για την ασφάλεια των δικυκλιστών στο δρόμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το