Αθλητισμός

Θέμα με Ιμπάνιεζ στη Νίκη – Πιθανότατα θα αποχωρήσει από τους «κυανόλευκους»

Θέμα με τον Εμάνουελ Ιμπάνιεζ φαίνεται πως υπάρχει στη Νίκη. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής προφανώς δεν επιθυμεί να παίξει στην τρίτη κατηγορία και δεν μετείχε στις δύο τελευταίες προπονήσεις της ομάδας. Όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει παρελθόν από τους «κυανόλευκους».

Στον «αέρα» εξακολουθούν να βρίσκονται οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ και αυτό τους δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στον προγραμματισμό τους. Οι περισσότερες έκαναν συμφωνίες με παίκτες, υπολογίζοντας ότι θα λάβουν μέρος στην δεύτερη κατηγορία και αυτές οι συμφωνίες είναι πιθανόν να μην ισχύσουν με τα τωρινά δεδομένα.
Ήδη κάποιοι ποδοσφαιριστές έφυγαν από άλλες ομάδες, ενώ μάλλον έχουμε και την πρώτη αποχώρηση από τη Νίκη, αφού ο Εμάνουελ Ιμπάνιεζ δεν συμμετείχε στις δύο τελευταίες προπονήσεις της ομάδες.

Από την πλευρά τους οι «κυανόλευκοι» μετέχουν στο «λοκ ντάουν» των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ, απέχοντας από φιλικούς αγώνες, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα ασκηθεί πίεση στον Λευτέρη Αυγενάκη να αποφασίσει υπέρ της ενιαίας Β’ Εθνικής με δύο ομίλους.
Πάντως, στη Νίκη δεν περιμένουν μόνο από τον υφυπουργό αθλητισμού να προβεί στην κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ με νομοθετική ρύθμιση. Πιστεύουν ότι λύση μπορεί να δοθεί και μέσω της ΕΠΟ, που έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει την απόφαση για Σούπερ Λιγκ 2 με 18 ομάδες ή κάποια παρεμφερή, αρκεί να τη διατυπώσει καλύτερα, ώστε να μην μπορεί να προσβληθεί.
Φυσικά, πάντα παραμένει ανοιχτό το χειρότερο σενάριο, δηλαδή του να μείνουν 12 οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ και η Φούτμπολ Λιγκ όχι μόνο να διατηρηθεί ως κατηγορία, αλλά να λάβουν μέρος σε αυτή 22 ομάδες, που προφανώς θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 11.

Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε πολύ μεγάλη υποβάθμιση της κατηγορίας και η Νίκη δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα προσφύγει άμεσα στο Διαιτητικό Δικαστήριο προκειμένου να τηρηθεί η αρχική προκήρυξη. Λόγω του δεδικασμένου στην προσφυγή των Χανίων η δικαίωση της Νίκης λογικά θα είναι σίγουρη, οπότε στη συνέχεια θα πρέπει να βρει τρόπο η ΕΠΟ να ανεβάσει τέσσερις και όχι οκτώ ομάδες από τη Γ’ Εθνική, ενώ θα πρέπει και να υποβιβαστούν οι τέσσερις τελευταίοι της Φούτμπολ Λιγκ.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το κομμάτι της προετοιμασίας. Η Νίκη επρόκειτο προχθές να παίξει φιλικό στην Καρδίτσα με αντίπαλο την τοπική Αναγέννηση, αλλά το ματς αυτό δεν έγινε λόγω της συμμετοχής των «κυανολεύκων» στο «λοκ ντάουν» των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ.

Αυτό σίγουρα ανέτρεψε τα σχέδια του τεχνικού Στάικου Βεργέτη, που περιμένει από τα φιλικά να «δέσουν» οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους και να μπορέσει και ο ίδιος να βρει το ιδανικό σχήμα για τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πάντως, χθες δόθηκε ρεπό στους «κυανόλευκους», οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν από την σκληρή προετοιμασία. Σήμερα τους περιμένει διπλή προπόνηση. Το πρωί στο «Παντελής Μαγουλάς» και το απόγευμα στο γήπεδο της Πορταριάς.
Σε γενικές γραμμές η προετοιμασία κυλά απολύτως ικανοποιητικά, με τον κ. Βεργέτη να εμφανίζεται ευχαριστημένος από τον επαγγελματισμό και τη διάθεση που δείχνουν οι παίκτες στις προπονήσεις και στα φιλικά που έχουν διεξαχθεί.
Η πολύ καλή δουλειά που συντελείται έχει να κάνει και με τους συνεργάτες του. Τόσο οι παλαιοί Κώστας Γρηγοριάδης και Νίκος Αθανασιάδης, όσο και οι νέοι Γιώργος Κυριάκος και Κώστας Σταμέλος επιτελούν άριστα τα καθήκοντά τους και φυσικά έχουν εξαιρετική συνεργασία με τον Στάικο Βεργέτη.

Εγγραφές στην ακαδημία ποδοσφαίρου
Η ΠΑΕ Νίκη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ακαδημία ποδοσφαίρου. Σε αυτή αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη δημιουργία των νέων της ακαδημιών του συλλόγου μας. Το νέο μεγάλο ποδοσφαιρικό εγχείρημα του νομού, το οποίο έχει στόχο την εκπαίδευση των νέων της περιοχής μας, σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο, παίρνει σάρκα και οστά. Έλα να μάθεις, κοντά στο κορυφαίο τεχνικό τιμ της περιοχής μας, υπό την επίβλεψη του Στάικου Βεργέτη. Έναρξη εγγραφών και προπονήσεων από τις 7 Σεπτεμβρίου. Γήπεδο «Π. Μαγουλάς», ώρες επικοινωνίας: 10.00-14.00. Τηλέφωνα: 24210-85221, 6974941072».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αντιδράσεις για τις νέες στολές για την αφή της φλόγας – «Δεν τελείωσαν ακόμα οι απόκριες;»

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε πριν λίγες ημέρες τις ενδυμασίες που θα φορούν οι ιέρειες…

18 Μαρτίου 2024

Νεαροί επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους με κλωτσιές και μπουνιές – Χτύπησε στο κεφάλι

Δύο νεαροί συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου στην Κύμη στην Εύβοια αφού επιτέθηκαν…

18 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Νέα δημόσια εμφάνιση με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ – «Χαρούμενη, υγιής και χαλαρή»

Την ώρα που η βασιλική οικογένεια προσπαθεί να αφήσει πίσω της το «PhotoGate» της Κέιτ…

18 Μαρτίου 2024

Νίκη αξίας… πλέι άουτ για Ολυμπιακό 66-53 την ΑΕΛ (φωτογραφίες)

Νίκη τεράστιας σημασίας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε την ΑΕΛ με 66-53 επιστρέφοντας από…

18 Μαρτίου 2024

Σημαντικό “διπλό” του Γ.Σ. Αλμυρού με 80-76 επί του Πιερικού/Αρχέλαου

Νικητής έφυγε από το Κλειστό Σιδηροδρομικού Σταθμού ο ΓΣ Αλμυρού με 76-80 σε βάρος του…

18 Μαρτίου 2024

Μία νεαρή νεκρή και δύο τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα

Μία νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της και δύο άνδρες τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που…

18 Μαρτίου 2024