Αθλητισμός

Θέλει να αποφύγει τα χειρότερα η Νίκη… Ελπίζει να μην «κολλήσει» στη Γ’ Εθνική

Για τη Νίκη η αναδιάρθρωση των κατηγοριών από φέτος είναι καταστροφική από τη στιγμή που απέτυχε να ανέβει στη Φούτμπολ Λιγκ. Πάντως οι «κυανόλευκοι» ελπίζουν ότι στο τέλος θα αποφύγουν τα χειρότερα, δηλαδή το να παραμείνουν στην υποβαθμισμένη Γ’ Εθνική, που πλέον αποτελεί το τέταρτο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Μετά την ψήφιση της αναδιάρθρωσης από τη Βουλή πολλά λέγονται για τον αριθμό των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, με τη Νίκη να ελπίζει ότι τελικά θα αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 σε 14 (από 12 που είναι μέχρι στιγμής), ώστε να προκύψουν δύο κενές θέσεις στη Φούτμπολ Λιγκ τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν ισάριθμοί αποτυχόντες των μπαράζ, ενδεχομένως μετά από νέο μπαράζ.

Στη Νίκη περιμένουν τις τελικές αποφάσεις από την ΕΠΟ και εφόσον προκύψει κάποια θετική εξέλιξη θα καλέσουν άμεσα τους παίκτες να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Από εκεί και πέρα, κανείς στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο δεν κάνει προβλέψεις. Είναι λογικό να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις που δίνονται. Ωστόσο εκφράζεται η ελπίδα ότι στο τέλος θα βρεθεί ένας τρόπος να ανέλθει η ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ, ώστε να επιστρέψεις το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και να η μείνει στα… λασπόνερα της Γ’ Εθνικής, που ουσιαστικά γίνεται η τέταρτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στο μεταξύ, ο Αιολικός Μυτιλήνης, ομάδα που επίσης απέτυχε να ανέβει μέσω των μπαράζ που έδωσαν οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής, έστειλε επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ζητώντας την άνοδο όλων των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής.

Στην επιστολή του, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Προχωρώντας τώρα στο προσχέδιό σας, για τον αριθμό των ομάδων, για την περίοδο 2019-2020, σας παραθέτουμε τις σκέψεις μας.
Το πρωτάθλημα της νέας Σούπερ Λιγκ 2 με 12 ομάδες είναι ιδιαίτερα «μικρό» και μειώνει την εκπροσώπηση της ελληνικής περιφέρειας σε αυτό. Η πρόταση επίσης για Φούτμπολ Λιγκ με 14 ομάδες, αποτελεί τροχοπέδη, για τον αριθμό των ομάδων που θα προαχθούν από τη Γ’ Εθνική της περιόδου 2019-2020 (μόνο 2 από τους πρωταθλητές των 8 ομίλων), με αποτέλεσμα να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στο να ασχοληθούν επενδυτές με αυτές τις ερασιτεχνικές ομάδες.
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε για την περίοδο 2019-2020να έχουμε:
Σούπερ Λιγκ 2 με 14 ομάδες και Φούτμπολ Λιγκ με 16 ομάδες, ώστε όλοι οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής να προαχθούν στην Φούτμπολ Λιγκ. Πιστεύουμε ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο, δε βλάπτει κανένα σωματείο, και αποκαθιστά την ποδοσφαιρική αδικία».

Παίζει για παραμονή το πόλο της Νίκης
Η ομάδα υδατοσφαίρισης της Νίκης παίζει το Σαββατοκύριακο για την παραμονή της στη Β’ Εθνική. Για τον 2ο όμιλο των πλέι άουτ θα αντιμετωπίσει στο Εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης τους Ν.Ε. Λάρισας, Οξυγόνο και ΧΑΝΘ και θέλει να ξεπεράσει στη βαθμολογία μία μόνο ομάδα για να πετύχει το στόχο της.
Τις δικές του ευχές στους «κυανόλευκους» έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Στέργιος Φάτσης, με την κάτωθι δήλωση: «Λίγα 24ωρα απομένουν πριν από τους αγώνες για την παραμονή της ομάδας μας στη Β’ Εθνική κατηγορία. Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τον «άγγελο» και την ιστορία του συλλόγου. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, στον προπονητή και σε όλους όσοι ακούραστα δίνουν και την ψυχή τους για το τμήμα και την ομάδα μας. Τιμήστε το σκουφάκι, τιμήστε τον σύλλογο. Καλή επιτυχία…».
Το πρόγραμμα των αγώνων, όπως καταρτίστηκε από την ΚΟΕ, είναι το ακόλουθο:
Σάββατο 18/5: 18.00 Οξυγόνο-ΧΑΝΘ, 19.00 Ν.Ε. Λάρισας-Νίκη.
Κυριακή 19/5: 10.00 Οξυγόνο-Νίκη, 11.00 Ν.Ε. Λάρισας-ΧΑΝΘ, 17.00 Ν.Ε. Λάρισας-Οξυγόνο, 18.00 ΧΑΝΘ-Νίκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το