Τοπικά

Θεατρική σκηνή στο χώρο του Γυμναστηρίου στο 4ο ΓΕΛ Βόλου

Προσπάθεια για τη δημιουργία θεατρικής σκηνής έχει ξεκινήσει από το 4ο ΓΕΛ Βόλου στον χώρο του Γυμναστηρίου, όπου να είναι δυνατή η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το σχολείο δεν διαθέτει δική του αίθουσα εκδηλώσεων και είναι υποχρεωμένο πολλές φορές, να μεταβαίνει στο Μεταξουργείο, για να πραγματοποιεί εκεί τις εκδηλώσεις του.
Οι εργασίες για την κατασκευή της θεατρικής σκηνής έχουν ήδη ξεκινήσει και σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη. Το Λύκειο υλοποιεί πολιτιστικά προγράμματα και οι επετειακές εκδηλώσεις που κάνει, συνδυάζονται ορισμένες φορές και με θεατρικά δρώμενα.
Ο χώρος του Γυμναστηρίου είναι ο μόνος, που μπορεί να διατεθεί για εκδηλώσεις, αν και βέβαια άλλος είναι ο προορισμός του. Τουλάχιστον με την κατασκευή της θεατρικής σκηνής το σχολείο δεν θα είναι υποχρεωμένο, να ξεσπιτώνεται, προκαλώντας και την ταλαιπωρία των μαθητών και των καθηγητών.
Ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ιωαννίδης ανέφερε πως «από το Λύκειο έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για την κατασκευή θεατρικής σκηνής στον χώρο του Γυμναστηρίου, προϋπολογισμού κοντά στις 3.000 ευρώ. Στόχος είναι η διαμόρφωση του Γυμναστηρίου, καθότι δεν υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων, προκειμένου να βοηθά στην υλοποίηση και άλλων δράσεων, πέραν των αθλητικών, όπως πολιτιστικών. Ενδεικτικά τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις το 4ο ΓΕΛ Βόλου τις πραγματοποιεί συνήθως στην αίθουσα του Μεταξουργείου. Το σχολείο μας υλοποιεί διάφορα πολιτιστικά προγράμματα με τη συμμετοχή πολλών μαθητών και ανεβάζει και θεατρικές παραστάσεις».
Παράλληλα το σχολείο συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας και σύνδεσης με σχολεία του εξωτερικού, βρίσκεται στη διαδικασία αδελφοποίησης με Λύκειο στα προάστια της Ρώμης. Ειδικότερα η αδελφοποίηση θα γίνει με Λύκειο της μητροπολιτικής περιοχής Μπελέντρι. Πέρυσι το σχολείο είχε πρόγραμμα αδελφοποίησης με Λύκειο της Βαρκελώνης. Έτσι συνεχίζει την παράδοση της σύνδεσής του με σχολεία του ευρωπαϊκού Νότου και της Μεσογείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το