Πολιτισμός

Θεατρική παράσταση «Ραπουνζέλ» για παιδιά σε μορφή μιούζικαλ

Η παιδική θεατρική παράσταση «Ραπουνζέλ – Τα μαλλιά της Κουβάρια» παρουσιάζεται την Τετάρτη 8 Αυγούστου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», στις 21.00, από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου. Το θρυλικό παραμύθι των αδερφών Γκριμ μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή σε μορφή μιούζικαλ και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα στα θερινά φεστιβάλ.

Η σκηνοθεσία, η θεατρική μεταφορά και οι στίχοι των τραγουδιών είναι της γνωστής ηθοποιού και δημιουργού θεαμάτων για παιδιά Γιούλης Ηλιοπούλου. Ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί και χορευτές, καθώς και μια μεγάλη ομάδα έμπειρων συντελεστών υπογράφουν τη νέα παράσταση της Texnis Genesis.
Η νεαρή Ραπουνζέλ είναι φυλακισμένη επί χρόνια σ’ έναν πανύψηλο πύργο, αιχμάλωτη μιας μοχθηρής μάγισσας που εκμεταλλεύεται τα ατελείωτα χρυσά μαγικά μαλλιά της.
Ο πιο περιζήτητος κλέφτης του βασιλείου βρίσκει μια νύχτα καταφύγιο στον μυστηριώδη πύργο και πιάνεται όμηρος από το κορίτσι. Η Ραπουνζέλ λαχταράει να ζήσει την πραγματική ζωή, ελεύθερη, έτσι κλείνει συμφωνία με τον νεαρό κλέφτη και το αταίριαστο δίδυμο ξεκινάει την απόδρασή του, παρέα μ’ έναν μονόκερο κι έναν μικρό χαμαιλέοντα. Και η μεγάλη περιπέτεια αρχίζει…
Το έργο διδάσκει την αξία της ελευθερίας του ανθρώπου, συμβολικά δείχνει ότι ο καθένας μας όταν έχει τη θέληση θα βρει τη δύναμη να ξεφύγει από τα όποια δεσμά του, να κυνηγήσει το όνειρό του και να ζήσει ελεύθερος σύμφωνα με τις επιλογές του.

Επίσης η δύναμη της αγάπης και της φιλίας και η χαρά της ζωής στη φύση είναι μερικά από τα μηνύματα που προσφέρει το κλασικό αριστούργημα στα παιδιά.
Σε μία θεαματική παραγωγή με εξαιρετικά ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές. Ντυμένη με κουστούμια εποχής και 3D animation που ντύνουν τα σκηνικά στοιχεία με μαγικές εικόνες.
Διάρκεια 90 λεπτά, ώρα έναρξης 21.00. Σεντελεστές: Θεατρική μεταφορά-σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλου, μουσική επένδυση: Κριστέλ Καπερώνη, στίχοι: Γιούλη Ηλιοπούλου, κινησιολογία: Γιούλη Ηλιοπούλου, χορογραφίες: Φανή Παρλή, σπαθογραφίες: Δέσποινα Κασιώτη, σκηνικά κοστούμια: Τζούλια Μάρκο, φωτισμοί και 3D animation: Λάμπρος Σουνδιάς, διεύθυνση παραγωγής: Αντώνης Μαρκογιάννης, εκτέλεση παραγωγής: Texnis Genesis, παραγωγή: Θεατρική Αναγέννηση.
Πρωταγωνιστούν: Φανή Παρλή, Δέσποινα Κασιώτη, Γιώργος Χουσάκος, Γιάννης Χριστοφάνης, Κασσάνδρα Μπαφαλούκου, Κώστας Ρωμαίος.
Πληροφορίες Γεωργίου Ηλιοπούλου, τηλ. 2104830330, 210-5248144. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, προπώληση 8 ευρώ, άνεργοι, πολύτεκτοι, συνταξιούχοι 7 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το