Πολιτισμός

Θεατρικά βήματα με την Κάρμεν Ρουγγέρη

Η Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, ηθοποιός, παίρνει μέρος στο έργο της Κάρμεν Ρουγγέρη «Χένσελ και Γκρέτελ», το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι των αδερφών Γκριμ, διασκευασμένο σε ένα τρυφερό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα. Η ίδια θα βρίσκεται στον Βόλο σήμερα Τρίτη 3 Ιουλίου, αφού το έργο θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στις 9 μ.μ.
Ο Βόλος αποτελεί τον τρίτο σταθμό της περιοδείας του έργου της Κάρμεν Ρουγγέρη «Χένσελ και Γκέτελ», στην οποία παίρνει μέρος η ηθοποιός Κωνσταντίνα Λιναρδάτου ως μια νεραϊδούλα αφηγήτρια. Η ίδια συμμετείχε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».
Στην ερώτηση ποια είναι η αποτίμηση της προσωπικής της συνεργασίας με την κ. Κάρμεν Ρουγγέρη και τι την καθιστά ξεχωριστή ως καλλιτέχνη των περασμένων χρόνων, η ίδια απάντησε πως «νιώθω πολύ τυχερή για τον τρίτο χρόνο συνεργασίας μου με την κ. Κάρμεν Ρουγγέρη, καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω τα πρώτα μου θεατρικά βήματα και να αποκτήσω πρακτική εμπειρία στο πλαίσιο πολύ προσεγμένων ποιοτικά παραγωγών και εντός ενός άρτιου περιβάλλοντος».

Η Κωνσταντίνα είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Τέχνης του Γιώργου Αρμένη, αποκτώντας σημαντικά εφόδια. «Η παρακολούθηση των μαθημάτων στη σχολή του κ. Γιώργου Αρμένη βοήθησε την ανάπτυξη της επικοινωνιακής μου ικανότητας, την εξοικείωσή μου με την έκθεση στο κοινό και γενικότερα την αυτοβελτίωσή μου».
Η ίδια εξηγεί για τον ρόλο της στο έργο: «Στην παράσταση αυτή υποδύομαι μια νεραϊδούλα αφηγήτρια οπού κινεί τα νήματα και βοηθάει στην εξέλιξη του παραμυθιού, ρόλος ο οποίος ήταν μια πρόκληση που περίμενα να έρθει».
Τη νεαρή ηθοποιό μπορεί κάποιος να την θυμάται και από τηλεοπτική διαφήμιση, αφού όπως ανέφερε «έχω κάνει δύο διαφημίσεις, εκ των οποίων η δεύτερη είναι εκείνη που θα ήθελα ούτως ή άλλως να έχω συμμετάσχει, καθώς είχα την ευκαιρία να «συμπρωταγωνιστήσω» με τη δίδυμή μου αδελφή, την Άννα, στα διπλογεμιστά Παπαδόπουλου».

Στην ερώτηση αν έχει αλλάξει ο τρόπος που την αντιμετωπίζουν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μετά από την παρουσία της στη «Μουρμούρα» και αν είναι τελικά αυτή η μικροαστική οικογένεια στον απόλυτο καθρεφτισμό της, η Κωνσταντίνα απαντά ότι: «Πράγματι. Οι δικοί μου άνθρωποι με αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό και χαρά. Θεωρώ πως η οικογένειά μου στη «Μουρμούρα» αποτελεί αντανάκλαση της μέσης ελληνικής οικογένειας μέσα από ένα χιουμοριστικό βέβαια πρίσμα, καθώς οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν ο Μπάμπης, η Ξένια και η Σοφία είναι αληθινές».

Η Σοφία στη «Μουρμούρα» είναι διαφορετική από την Κωνσταντίνα στη ζωή της; Οι κόντρα ρόλοι έχουν περισσότερο ενδιαφέρον και χάρη;
«Η Κωνσταντίνα διαφέρει πολύ από τη Σοφία. Αρχικά, διαφέρουν ηλικιακά, επομένως η Κωνσταντίνα προσπαθεί να επιλέγει έναν πιο ώριμο και μεστό τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Επιπλέον, η Σοφία είναι ένα επαναστατικό στοιχείο. Αντίθετα, η Κωνσταντίνα προτιμά πιο ήπιες οδούς. Σίγουρα οι κόντρα ρόλοι είναι πιο ενδιαφέροντες. Σε εμπλέκουν σε μια διαδικασία άρσης και προσωπικών σου ορίων και ανακάλυψης του εαυτού σου» απάντησε η ηθοποιός.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το