Τοπικά

Θέαμα με άμαξες, ιππείς και άλογα στην παραλία του Βόλου

Το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση στο Σέσκλο με 70-80 αναβάτες να παίρνουν μέρος από την Ξάνθη έως και την Ανδραβίδα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και παρέλαση αλόγων με τους ιππείς στην παραλία του Βόλου, στην οποία παίρνουν μέρος και άμαξες. Ο στόχος είναι η ενασχόληση με το άλογο νέων σε ηλικία ανθρώπων.
Ο κ. Ανδρέας Καϊόπουλος, πρόεδρος του Ιππικού Αθλητικού Συλλόγου Βόλου «Οι Κένταυροι», τόνισε ότι «το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση με συμμετοχές 70 – 80 ατόμων από Ξάνθη έως και Ανδραβίδα». Την πανελλήνια συνάντηση διοργανώνουν ο Ιππικός Αθλητικός Σύλλογος Βόλου «Οι Κένταυροι» με το Κέντρο Ιππασίας Σέσκλου.

Η συνάντηση των αλόγων θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαΐου στο γήπεδο του Σέσκλου. Το Σάββατο θα γίνει η πορεία ελεύθερης ιππασίας στο Σέσκλο 12 χιλιομέτρων μέχρι το εξωκλήσι του Αη-Γιάννη και επιστροφή. Το μεσημέρι ξεκούραση στο Κέντρο Ιππασίας Σέσκλου της Μαρίας Σπυροπούλου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον ΚΙΣ θα γίνει επίδειξη ιππικής δεξιοτεχνίας και διάφορα αγωνίσματα με τους φίλους ιππείς, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει γλέντι στην πλατεία του Σέσκλου.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 13 Μαΐου στις 12 μ. θα γίνει η εκκίνηση της παρέλασης από το εκθεσιακό κέντρο στον Πεδίον του Άρεως. Ακολουθώντας τη διαδρομή Σέκερη, Αλμυρού και Πυράσσου άμαξες, άλογα και ιππείς θα βρεθούν στην παραλία με το θέαμα να συνεχίζεται με την παρουσίαση των ιππέων και των αμαξών του Βόλου μπροστά στο λιμάνι. Στη συνέχεια η πορεία είναι από τις οδούς Κ. Καρτάλη, Ιάσονος, Φιλελλήνων, Δημητριάδος, Λαμπράκη και επιστροφή στην αφετηρία.

«Ο στόχος μας είναι να φέρουμε νέους ανθρώπους, πολίτες του Βόλου και κυρίως παιδιά, κοντά στο άλογο και να το αγαπήσουν, διότι είναι πάρα πολύ ωραία αίσθηση η επαφή με το άλογο και από αυτή τη συνάντηση θέλουμε να αναβιώσουμε την παράδοση» επισημαίνει ο κ. Ανδρέας Καϊόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, καθιερώνεται αυτή η πρωτοβουλία ώστε να αποτελέσει ο Βόλος σημείο συνάντησης για όσους διαθέτουν άλογα.
«Η ιππασία σου καθαρίζει το πνεύμα, αλλάζεις διάθεση και γνωρίζεις τη φύση, νιώθεις διαφορετικά και το άλογο το ευχαριστιέται, ενώ ο αναβάτης περνά ευχάριστα στη φύση» σημείωσε ο ίδιος για να προσθέσει ότι η ιππασία για παιδιά με ειδικές ανάγκες έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
Όσον αφορά στο κόστος συντήρησης ενός αλόγου ο κ. Καϊόπουλος τόνισε ότι είναι φτηνό και κοστίζει ημερησίως 2,5 ευρώ (εμβόλια, τροφές, πεταλώματα κ.ά.).
Ο παλιός Βόλος διέθετε περίπου 80 μακρύκαρα, που ήταν ιππήλατα φορτηγά της εποχής, πολλές σούστες, που μετέφεραν φρούτα και λαχανικά, αλλά και ξύλινα κάρα. Τα άλογα ήταν το κύριο μέσο μεταφοράς για πολλούς επαγγελματίες στον παλιό Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το