Πολιτισμός

Θάνος Βερέμης σε εκδήλωση στον Βόλο: Η Ελλάδα σπάνια γνώρισε τόσους άριστους σε τόσο μικρό διάστημα

Επιτυχημένη ήταν η προχθεσινοβραδινή εκδήλωση με προσκεκλημένο τον Θάνο Βερέμη, ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «21 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ’21», στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, στον Άγιο Ονούφριο. Ο ιστορικός μίλησε με αφορμή το βιβλίο του «21 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ’21» (εκδόσεις Μεταίχμιο), τονίζοντας πως η Ελλάδα σπάνια γνώρισε τόσους άριστους σε τόσο μικρό διάστημα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη «Μαγνήτων Κιβωτό», τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και την Τοπική Συντονιστική Ομάδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις δράσεις του ’21.
Ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θάνος Βερέμης άρχισε την ομιλία του ευχαριστώντας για την τιμή το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός», τη «Μαγνήτων Κιβωτό», τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και την Τοπική Συντονιστική Ομάδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις δράσεις του ’21, αλλά και τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου, που ήταν ο συντονιστής της εκδήλωσης.

«Πρόκειται για ένα βιβλίο που ασχολείται με το 1821 αποκλειστικά. Σε αυτό περιλαμβάνονται 21 ερωτήσεις και απαντήσεις για το 1821» τόνισε στη «Θ», για να προσθέσει πως «προσπάθησα μέσα από το βιβλίο να εξηγήσω μερικά πράγματα που δεν είναι πάντοτε γνωστά και που χρειάζονται μια μεγαλύτερη συζήτηση, κάτι που ελπίζω να ήταν διαφωτιστικό για όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση».
Ο ιστορικός επισήμανε πως «το καίριο ερώτημα είναι «ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν την Επανάσταση», διότι δεν είναι ένα είδος, αλλά πολλά είδη».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν στον τομέα τους άριστοι. «Και αυτό γιατί το διακύβευμα ήταν πάρα πολύ σημαντικό, δηλαδή ήταν θέμα ζωής ή θανάτου. Για να μπορέσει κανείς να επιζήσει και να νικήσει κιόλας, έπρεπε να έχει πάρα πολύ μυαλό. Η Ελλάδα σπάνια γνώρισε τόσους άριστους σε τόσο μικρό διάστημα» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το