Ελλάδα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Δεν έδειξαν κεταμίνη οι τοξικολογικές στα φιαλίδια αίματος της Τζωρτζίνας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι να γίνει γνωστό το πόρισμα θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας. Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες θανάτου της μεγαλύτερης κόρης, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με το δελτίου ειδήσεων του Alpha, η ουσία κεταμίνη, που τελικά σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα, δεν ανιχνεύτηκε στα δείγματα αίματος που είχαν κρατηθεί στα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε και τα οποία βρέθηκαν και εξετάστηκαν τώρα.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έγιναν από τα εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και αφορούν δείγμα αίματος που ελήφθη στις 8 Απριλίου όταν η 9χρονη εισήχθη στο Καραμανδάνειο αλλά και αίμα που ελήφθη στις 27, στις 28 και 29 Ιανουαρίου του 2022 στο Αγαλΐα Κυριακού.

Σε κανένα από αυτά τα δείγματα, δεν ανιχνεύτηκε κεταμίνη.

«Όλη η σεναριολογία και η σκανδαλολογία για την κατηγορουμένη ότι δήθεν δηλητηρίαζε λίγο λίγο το παιδί της και το βασάνιζε, προτού του δώσει τη χαριστική δόση καταρρίπτεται» είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της κατηγορούμενης μητέρας, Κ. Ζάρδας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Οι καταθέσεις και το πόρισμα που θα «ξεκλειδώσουν» τις έρευνες για Ίριδα και Μαλένα

Στην Πάτρα βρίσκονται από χθες αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής προκειμένου να λάβουν καταθέσεις για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας την ώρα που το πόρισμα της επιτροπής που ερευνά τους θανάτους των 2 παιδιών αναμένεται να δοθεί στις αρχές μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογρηάς και Νίκος Καρακούκης ολοκληρώνουν την έρευνά τους και σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμά τους αναφέρει κοινή αιτία θανάτου των παιδιών από μη παθολόγικά αίτια καθώς και για καθαρές τοξικολογικές εξετάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών με εντολή της Εισαγγελίας ξεκινά ένα γύρο καταθέσεων ο οποίος εκτιμάται πως θα είναι και ο τελευταίος που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση των θανάτων των 2 παιδιών.

Η διαδικασία θα γίνει με άκρα μυστικότητα ενώ δεν αποκλείεται οι καταθέσεις να ληφθούν σε άλλους χώρους και όχι στο αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας.

Αστυνομικές πήγες κάνουν λόγο για 10-12 μάρτυρες από το στενό, συγγενικό περιβάλλον της οικογένειας, φίλους του ζευγάριου καθώς και γείτονες της οικογένειας από τη μονοκατοικία της οδού Μπιζανίου.

Οι πρώτοι μάρτυρες που θα δώσουν κατάθεση έχουν ήδη ενημερωθεί για την κλήση τους και η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μζί με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Κομβικής σημασίας θεωρούνται οι καταθέσεις τόσο της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου όσο και της αδελφής της, Δήμητρας, η οποία ήταν παρούσα όταν έχασε τη ζωή της η Ίριδα.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το