Τοπικά

“Πόλεμος” δημάρχου – εργαζομένων για το πόρισμα του Μουσείου της Πόλης – Τα μαζεύει ο Μπέος

 Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Βόλου, που εκπονείται με ευθύνη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων θα απασχολήσει το Δ.Σ. το Σεπτέμβριο
Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Βόλου, που εκπονείται με ευθύνη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων θα απασχολήσει το Δ.Σ. το Σεπτέμβριο

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Γ. Μαγιάκος διαψεύσε σήμερα, με συγκεκριμένα στοιχεία, τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, ο οποίος υποστήριξε χθες οτι το πόρισμα για το Μουσείο της Πόλης πρωτοκολλήθηκε τον Σεπτέμβριο αλλά ο ίδιος το παρέλαβε μία μόλις ημέρα πριν από τη δημοσιοποίησή του από τη Θεσσαλία. Ο κ.Μαγιάκος ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΒΕΡΑ οτι το έγγραφο με ημερομηνία 24.8.14 από το ΣΔΟΕ, παραδόθηκε στο Δήμο Βόλου στις 16 Σεπτεμβρίου οπότε και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου παραλαβής, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου παραδόθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και στο Γραφείο Δημάρχου, όπως αποδεικνύεται από τις υπογραφές των υπαλλήλων που το παρέλάβαν.
Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Μπέος δεσμεύτηκε χθες οτι θα αποκαλύψει μέσα από ΕΔΕ ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση στην παραλαβή του πορίσματος από τον ίδιο.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα έργα ΕΣΠΑ, υποστήριξε οτι χθες απέδωσε μομφή στις δικές του γραμματείς και όχι σε άλλους υπαλλήλους του δήμου. Επισήμανε οτι, το πόρισμα παραλήφθηκε από το δήμο Βόλου στις 14.8.14, πήρε αριθμό πρωτοκόλλου στις 19.9.14 και κοινοποιήθηκε τόσο στην Τεχνική Υπηρεσία όσο και στο Γραφείο Δημάρχου. “Πολύ πιθανόν να χάθηκε ή να ευθύνονται οι γραμματείς στο γραφείο μου”, είπε. Πρόσθεσε δε οτι, με βάση τα πορίσματα για διάφορες υποθέσεις, αποδεδειγμένα υπάρχουν στο δήμο Βόλου συμμορίες υπαλλήλων που συμμετείχαν σε προμήθειες, επιτροπές ή σε “βιομηχανίες” έκδοσης πλαστών τιμολογίων. Μάλιστα ανέφερε οτι εάν το πόρισμα της ΕΔΕ που έχει διατάξει για την υπόθεση των προνοιακών επιδομάτων, που αφορούσε τη μη απόδοση ποσού 670.000 ευρώ στο Υπουργείο Υγείας, θεωρήσει οτι δεν δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις, τότε θα προσφύγει στην Εισαγγελία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το